Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tóth Amarissa: Nagyon sajnálom a történteket, soha nem állt szándékomban tiszteletlennek lenni

Eurosport Magyarország

Frissítve 20/07/2023 - 20:05 GMT+2

Tóth Amarissa második körös búcsúját követően elnézést kért a Budapesten zajló, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna első fordulójában legyőzött kínai ellenfelétől, Zhang Shuaitól.

Tóth Amarissa

Fotó: AFP

Tóth Amarissa elnézést kért.

"Nem gondoltam volna, hogy pályafutásom első WTA-főtáblás sikere ekkora vihart kavar. Nagyon sajnálom a történteket, tisztelem Zhang Shuait játékosként és emberként is. Soha nem állt szándékomban tiszteletlennek lenni, bántani vagy felzaklatni senkit, kiváltképpen az ellenfelemet" - mondta a 20 éves magyar játékos a keddi meccséről, miután csütörtökön kiesett.
Kedden a nyitókörben 5:5-ös állásnál a második helyen kiemelt Zhang Shuai egy kereszt tenyerese után a vonalbíró outot ítélt, majd a székbíró is megerősítette ezt, Zhang azonban továbbra is hevesen reklamált, mert meggyőződése szerint a labda a vonalon pattant. A pályára kérette a torna supervisorát is, aki azonban közölte: nem az ő feladata megítélni, hogy a labda kint volt-e vagy sem.
A játék folytatódott, majd a következő labdamentet követően Tóth Amarissa a nyomhoz sétált és a lábával eltüntette, ezt azonban ellenfele zokon vette. A hazai játékos megnyerte az ominózus játékot - elvette Zhang adogatását -, amellyel 6:5-re vezetett az első játszmában, riválisa azonban - akit láthatóan nagyon megviseltek a történtek - nem vállalta a folytatást. A női versenyeket szervező WTA csütörtökön közölte, megvizsgálja, mi történt a mérkőzésen.
A világranglistán 548. helyen álló, a magyar fővárosban szabadkártyával induló Tóth Amarissa elsősorban a meccs utáni ünnepléséért kért elnézést:
Tisztában vagyok vele, hogy nem kellett volna úgy ünnepelnem, ahogy a meccs után tettem, ezt sajnálom. A meccs hevében elragadtak az érzelmeim és a pillanat. A teniszre koncentráltam, nem így akartam nyerni
- jelentette ki Tóth, aki hozzátette, reményei szerint lesz lehetősége beszélgetni Zhang Shuai-jal, és elmondani neki, milyen rosszul érzi magam, hogy a meccsük így ért véget.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés