Könnyen lehet, hogy megvan az év visszatérése. Az amerikai Gail Falkenberg 74 évesen egy ITF-verseny selejtezőjében lépett pályára, játékot ugyan nem nyert, de úgy érzi, remek formában van.

Nem akármilyen pályafutást tudhat a háta mögött Gail Falkenberg. Az amerikai hölgy abban a korban kezdte meg profi karrierjét, mikor a legtöbben már a visszavonulásnál járnak, 38 évesen vált profi teniszezővé. Ehhez képest egész sokáig eljutott a világranglistán, egyéniben két éven belül a 360. helyig tornázta fel magát, párosban pedig a 430. helyen jegyezték 1987-ben.
1989-ben emlékezetes mérkőzést vívott az akkor 13 éves Jennifer Capriatival. A későbbi világelső két szoros szettben gyűrte csak le honfitársát egy amerikai házitornán. 2013-ban pedig Falkenberg a 16 éves Naomi Osakával is megmérkőzött egy kisebb ITF-versenyen, igaz, sima 6:0, 6:0-ás vereség lett belőle.
ATP Madrid
Izgalmas döntő, 230km/h-s szervákkal
8 ÓRA
Falkenberg megkésett pályafutása több szakaszból áll, előfordult, hogy évekig szüneteltette a teniszt különböző magánéleti okok miatt. S mielőtt profi teniszezőként bemutatkozott, a 60-as években az amerikai egyetemi bajnokságban is szerepelt. A Spazio Tennisnek adott 2016-os interjúban elmondta, hogy egészsége és fiatalsága megőrzése miatt teniszezik, heti 5-6 órát tölt a pályán, és saját magát edzi. Egyik legnagyobb élményének azt tartja, hogy 1988-ban, mikor szerencsét próbált az Ausztrál Open selejtezőjében, egy öltözőbe került Steffi Graffal, Chris Everttel és Martina Navratilovával.
Falkenberg utolsó győzelmét 2016-ban, 69 évesen (!!!) szerezte, mikor egy 25.000 dolláros ITF-torna selejtezőjében nagyon sima 6:0, 6:1-es mérkőzésen ejtette ki nála jóval fiatalabb riválisát, majd a következő körben Taylor Townsendtől kapott ki. Visszatérése előtt 2018-ban, 71 évesen lépett utoljára pályára tétmérkőzésen, a hároméves kihagyás után pedig ezen a héten tért vissza a mezőnybe. Az Egyesült Államokban egy 25.000 dollár összdíjazású ITF-tornán vett részt, ahol a selejtező első fordulójában két 6:0-ás szettben szenvedett vereséget a 20 éves, azaz nála 54 (!!!) évvel fiatalabb francia Tiphanie Fiquet-től.
Természetesen nem az eredmények, hanem a tenisz szeretete hajtja Falkenberget, aki az utóbbi években átlagosan egy-két játékot nyert csak mérkőzésenként, ennek ellenére egészen lenyűgöző elszántsága. A francia L'Epique-nek elmondta, szeretné megmutatni, hogy a kor nem számít, ha szeretünk valamit.
Idősebb emberek gyakran mondják nekem, hogy inspirációt jelentek számukra, és a példámat követve, ők is tovább csinálják.
Falkenberg hozzátette, hogy remek formában érzi magát, és hisz benne, hogy tud még mérkőzést nyerni. „Addig játszom, amíg a testem azt nem mondja, hogy ideje abbahagyni. Még mindig nyerhetek profi mérkőzést.”
Forrás: tennisnet.com
ATP Madrid
Nadalon és Thiemen át vezetett az út a negyedik 1000-es tornagyőzelemig
10 ÓRA
ATP Rome
ATP Róma: Goffin - Caruso összefoglaló
11 ÓRA