Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Babos és Bondár is kikapott párosban Madridban

Eurosport Magyarország

Frissítve 26/04/2024 - 20:43 GMT+2

Kiesett a madridi salakpályás tenisztorna első fordulójában Babos Tímea és Aoyama Shuko párosa. Kicsit később Bondár Anna és Tereza Mihalikova is búcsúzott.

Bondár Anna

Fotó: AFP

A délután folyamán először magyar-japán páros lépett pályára a Lucia Bronzetti, Liudmila Samsonova alkotta olasz-orosz kettős ellen. Az első szettben végig fej-fej mellett haladt a két páros, és igazán egyikük sem tudott ellépni.
5:4-nél úgy tűnt, mintha Babosék elkapták volna a fonalat, a következő gémben azonban az ellenfél új erőre kapott, és nem sikerült rajtuk fogást találni. 5:6-nál végül Bronzettiék elvették a magyarok szerváját, és megnyerték az első szettet. (5:7)
A második játszmában Babosék nehezen jöttek újra lendületbe, és a kijelzőn gyorsan 1:3 lett az állás az ellenfél javára. Ekkor elkezdtek zárkózni, és 5:5-nél egyenlítettek is. Kezdődhetett ismét az idegek harca.
A játékot végül tie-break döntötte el, amit 6:8-ra Bronzetti és Samsonova párosa nyert.
Később Bondár Anna is pályára lépett Tereza Mihalikovával Coco Gauff és Taylor Townsend ellen. Nem volt könnyű dolguk az amerikaiakkal szemben, mégis szoros meccset tudtak játszani. Az első szettben 3:3 után sikerült ellépnie az európai párosnak és átvették a játék irányítását. 5:3-nál az amerikaiak elvesztették szervájukat, majd a következő gémet is elhozva 6:3-ra nyertek Bondárék.
A következő játszmában gyorsan elhúzott a negyedik helyen kiemelt ellenfél, és 1:4-ig meg sem lehetett őket állítani. Ezután már nehezebb dolga akadt az amerikaiaknak, és csak küzdelmes pontok árán jutottak el 2:5-ig. A következő gémet még megnyerte a Bondár/Mihalikova páros, közelebb jutni azonban már nem sikerült, így a játszmát végül az amerikaiak vitték el (3:6).
A meccs ezután rövidítésben dőlt el. Sokáig tartotta magát az európai páros, ám végül 7-10-re az amerikaiak jöttek ki győztesen a párharcból.
Eredmény a 16 közé jutásért:
Lucia Bronzetti, Liudmila Samsonova (olasz, orosz) - Babos Tímea, Aoyama Shuko (magyar, japán) 7:5, 7:6 (8-6)
Coco Gauff, Taylor Townsend (amerikai, 4.) - Bondár Anna, Tereza Mihalikova (magyar, szlovák) 6:3, 3:6, 10-7 - döntő rövidítés
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása