Kenin tavaly döntőt játszott a Roland Garroson, idén viszont nem alakult túl jól számára a szezon első fele, ezért meghozott egy nehéz döntést edzői stábját illetően.

Pár héttel a Roland Garros előtt jelentette be Sofia Kenin, hogy a továbbiakban nem édesapja irányítja az edzéseit, és új csapatot állít össze a párizsi Grand Slamig. Kenin édesapja gyermekkora óta dolgozott lánya mellett, és segítette Ausztrál Open-győzelemhez, majd Roland Garros-döntőhöz, idén viszont kifejezetten nehezen indul be az amerikai játékos szezonja.
„Szeretném tudatni mindenkivel, hogy hosszú közös évek után úgy döntöttem, hogy megválok édesapámtól, mint edzőtől. Nem volt könnyű döntés számomra, miután rengeteg nagyszerű pillanatot éltünk át együtt, és sok sikert arattunk. Örökké hálás leszek apukám áldozataiért, és hozzájárulásáért, hogy eljuttatott oda, ahol most vagyok”- írta a közösségi médiában Kenin.
Tenisz
Iga Świątek 2.0 – Agresszívebb, magabiztosabb játék, és most már a világelsőség is karnyújtásnyira
24/03/2022 16:42
Alexander Kenin a Szovjetunióban született, Sonya Kenin születése előtt pár évvel költözött az Egyesült Államokba, ahol nappal tanult és nyelvtudását fejlesztette, éjszaka pedig taxisofőrként dolgozott New Yorkban. Mint egy korábbi interjúban elárulta, úgy kellett utasokat szállítania, hogy nem beszélt angolul, és sokszor csak nehezen tudta kiérteni, mi a feladata. Később visszaköltözött Moszkvába, Sofia Kenin is ott született, de pár évvel később a család végleg az Egyesült Államokban, Floridában telepedett le, s teniszpályafutását is ott kezdte meg az Ausztrál Open-bajnok teniszező. Öt éves kora óta édesapja egyengette pályafutását.
Kenin a tavalyi szezon egyik legnagyobb felfedezettje volt, miután annak ellenére, hogy előtte nyolcaddöntőnél jobb eredménye nem volt Grand Slam-tornán, megnyerte az Ausztrál Opent, a fináléban a nála jóval nagyobb Grand Slam-rutinnal rendelkező Garbine Muguruzát legyőzve. Majd a Roland Garroson is eljutott a döntőig, ahol csak az ihletett két hetet bemutató Iga Swiatektől kapott ki.
2021 viszont egyelőre nem sok sikert hozott Kenin számára. Az Ausztrál Openen címvédőként a második fordulóban kiesett, majd vakbélműtéten esett át. Hét győzelem és hét vereség az idei mérlege, negyeddöntőnél tovább egyik versenyen sem jutott el, salakon pedig eddig még nem nyert mérkőzést idén, igaz, Madridban nem indult el. Kenin ennek ellenére optimista a következő heteket illetően, és a Roland Garrosra már szeretne jobb formában, új csapata kíséretében érkezni, noha arról még nincs hír, a továbbiakban ki lesz az edzője.

sofia-kenin-min.jpg

Fotó: Eurosport

„Izgatott vagyok, mit hoz a jövő, és állok elébe, hogy a következő hetekben összeálljon az új technikai csapatom. Alig várom, hogy Rómában visszatérjek a pályára”- fogalmazta meg az amerikai teniszező.
Nem Kenin az egyetlen, aki ezen a héten jelentette be, hogy edzőként nem számít többé édesapjára: a korábbi top 10-es Caroline Garcia szintén most döntött úgy, hogy új edzővel folytatná.
Australian Open
Nadal és Osaka is sikeresen rajtolt az AusOpenen, kiesett viszont a torna 2020-as bajnoka
17/01/2022 12:00
Australian Open
Djokovic nélkül, de világelsővel, GS-győztesekkel és Fucsovics Marcival indul az AO
16/01/2022 17:42