Ilyen, amikor két svájci nemzeti hős találkozik, és Tell Vilmos még ki is maradt a történetből.

Egészen különleges könyvben kap szerepet Roger Federer, a svájci teniszlegenda hazája egyik kedvelt meseszereplőjét kíséri legújabb kalandjai során. A képregény április 30-án jelenik meg, a svájci gyerekek ezentúl esti mese gyanánt együtt utazhatnak Federerrel.
A Globi névre hallgató emberszerű kék papagáj az egyik legkedveltebb svájci mesekarakter, az 1930-as évektől szórakoztatja a gyerekeket, a sorozat 92. kötete jelenik meg idén. A legújabb Globi és Roger című könyv igazán különlegesre sikeredett, hiszen egy másik svájci ikon, Roger Federer is feltűnik benne, és a teniszező maga is mesehőssé válik.
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
16 ÓRA
Az előszóban megjelenik Federer üzenete, a korábbi világelső elárulja, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy gyermekkora hősével „találkozhat”, és vele „utazhat”. S miután négy gyermeke is izgalommal követi Globi újabb és újabb kalandjait, biztosan nem bánják, hogy ezúttal apuka is részt vesz a történetben.
A történet mozgatórugóját az adja, hogy Federer és Globi közösen járják be a világot. Globi a hegyekben kirándul, mikor véletlenül találkozik a Federer családdal, majd Wimbledonban a rekordbajnok boxában is feltűnik. Később közösen látogatnak el Zambiába, ahol Federer hátrányos helyzetű gyermekek oktatását segítő jótékonysági alapítványa működik. A pimaszságáról is ismert mesekarakter pedig a tenisszel kapcsolatban is előáll néhány új ötlettel, mágneses teniszütőt kreál, teljesen kockás felszerelésben lép pályára, hogy ezzel zavarja meg ellenfelét ( erős utalás Stan Wawrinka 2015-ös Roland Garros győzelme során viselt legendás kockás nadrágjára?), és homokvárat épít a salakos teniszpályából.

Stan Wawrinka a 2015-ös Roland Garroson

Fotó: LaPresse

Federer állítólag aktívan kivette részét a könyv megszületéséből, és anekdotákkal, személyes történetekkel segítette a mese továbbfejlesztését. Természetesen az életrajzi elemeket némileg átalakították, de a hírek szerint, sok Federerhez köthető érdekességet megtartottak a történetben. Mint a borítóból is kiderül, a könyv élethű rajzokat mutat be a svájci klasszisról és csodálatos teniszmozdulatairól. A látványos illusztráció a svájci Daniel Frick műve.
Forrás: NZZ.ch
Tenisz
Novak Djokovic salakon is minden idők legjobbjai közt van
10/05/2021 14:53
Tenisz
Agassi: „A fiatalok nem tisztelhetik annyira a Nagy Hármast, mint eddig tették”
05/05/2021 15:17