Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Thiem hazai pályán, Bécsben zárta le a szezonját, már csak jövőre térhet vissza a top 100-ba

Takács Márton

Publikálva 28/10/2022 - 13:46 GMT+2

A US Open 2020-as bajnoka, a világranglista-113. Dominic Thiem top 100-ba való visszatérésére már csak 2023-ban kerülhet sor, mivel az elmúlt másfél évben sok problémával küzdő osztrák teniszező úgy döntött, hogy lezárja az idei szezonját. Tette mindezt hazai pályán, a bécsi Erste Bank Openen.

Az első számú osztrák teniszező, Dominic Thiem 2023-ban tér vissza a pályákra

Fotó: AFP

Dominic Thiem idén már nem teniszezik több tornán, inkább készül 2023-ra.
Dominic Thiem hosszú, kanyargós útja 2022-re már októberben véget ért. A világranglista korábbi harmadik helyezettje az első kiemelt Daniil Medvedevtől csütörtökön Bécsben elszenvedett 6:3, 6:3-as veresége után újságíróknak elmondta, hogy be kívánja fejezni a szezont.
Ő szerepelt a bécsi torna flyerén, vele plakátolták ki Bécs belvárosát, de csak egy kört ment otthon, Tommy Paul búcsúztatása után Medvedev már túl nagy falatnak bizonyult neki.
Ahogy korábban beszámoltunk róla, Thiem körülbelül kilenc hónapon át nem tudott profi szinten teniszezni makacs csuklósérülése miatt, a pocsék időszaka viszont már a tavaly júniusban elszenvedett csuklótörése előtt elkezdődött.
A Roland Garroson 2-0-s szettelőnyről kapott ki Pablo Andújartól, amely jól tükrözi a csalódásokkal teli salakpályás szezonját. A sérülése inkább csak egy újabb övön aluli ütés volt, a problémák sokkal korábban, és leginkább fejben kezdődtek el, amiről ő maga is mesélt. Idén áprilisban tért vissza a pályákra, de még messze van a korábbi szintjétől.
Jól mutatja ezt, hogy Thiem 18-16-os győzelem/vereséggel és top 100-on kívüli helyezéssel zárja 2022-t.
picture

Thiem úgy ünnepelte Tommy Paul elleni győzelmét, akár egy GS-címet

A 28 éves játékos a saját elmondása szerint tíz nap szabadságot tervez, mielőtt egy intenzív kondiblokkot tartana, majd ezt követően az Egyesült Arab Emírségekbe utazik, hogy elkezdje a pályán való edzéseket.
"Teljes mértékben a felkészülésre fogok koncentrálni, hogy 2023 elején teljesen készen álljak" - nyilatkozta Thiem a Kleine Zeitung szerint. "December elején repülök az Emirátusokba, ott végzem a felkészülést, onnan pedig már Ausztráliába utazom."
Thiem december elején már Szaúd-Arábiában szerepel a tervek szerint egy bemutatótornán.
Október elején Thiem nagy reményeket fűzött a teniszéhez, és azt mondta, hogy úgy érzi, ismét képes lesz felvenni a versenyt a legjobb játékosokkal.
picture

Daniil Medvedev - Dominic Thiem mérkőzés összefoglalója

"Bastad óta (idén júliusban, ahol a negyeddöntőig jutott), úgy érzem, hogy újra felvehetem a versenyt a legjobbakkal" - mondta.
Arra a kérdésre, hogy látja-e magát a jövőben ismét Grand Slam-címekért harcolni, Thiem azt mondta, hogy hisz benne.
"Megvan bennem a hit, hogy képes vagyok rá. Ha nem így lenne, akkor véget vetnék a karrieremnek. A csúcson voltam, az első három között a ranglistán. És valóban úgy érzem, hogy képes vagyok újra harcolni a nagy címekért, a Slamekért, és bárkit legyőzni. Máskülönben az egész kemény munka értelmetlen lenne számomra. Remélem, jövőre sikerülni fog!"
Thiem a legutóbbi hat meccsét elveszítette a top 10-be tartozó játékosok ellen. Idén Bécsben Medvedev, Gijónban Andrey Rublev, Meztben Hubert Hurkacz ejtette ki. Tavaly Madridban Alexander Zverev, az ATP-kupán Matteo Berrettini, még 2020-ban az ATP-vb fináléjában Medvedev győzte le őt.
picture

Thiem stabilizálhatja a formáját

Fotó: AFP

Ebben a hónapban, Antwerpenben viszont Hubert Hurkacz legyőzésével jutott elődöntőbe. A visszatérése óta akkor nyert először a top 10 közelében lévő játékossal szemben.
Innentől arra készül, hogy ez jóval többször sikerüljön neki a közeljövőben.
részben via Tennis Majors

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés