Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray áttörésre készül az emlékezetes idei győzelmei után

Takács Márton

Frissítve 28/10/2021 - 14:27 GMT+2

Andy Murray a Carlos Alcaraztól elszenvedett második körös bécsi veresége ellenére is bizakodó a saját formájával és a közeljövőjével kapcsolatban.

A bank, amely igazán közel áll Andy Murrayhez

Fotó: AFP

A 34 éves skót teniszező egyre jobban érzi magát a pályán.

Andy Murray az antwerpeni tornához hasonlóan Bécsben is csak egy kört ment, de mindkét alkalommal emlékezetes győzelmet aratott. Belgiumban Frances Tiafoe, Ausztriában pedig Hubert Hurkacz ellen nyert.
Szerdán az Erste Bank Openen a spanyol szupertini, Carlos Alcaraz állította meg őt. Murray úgy érzi, hogy csak idő kérdése, hogy újra áttörjön és sokáig jusson egy tornán.
A 18 éves Alcaraz 6:3, 6:4 arányban állt bosszút a korábbi világelső ellen, miután a hónap elején Indian Wellsben kikapott tőle. A skót azonban úgy érezte, hogy a 2 óra 6 perces párharcban több mint eleget mutatott ahhoz, hogy azt sugallja, jó úton halad.
"Nem fogok folyamatosan veszíteni a versenyek második és harmadik fordulójában. Jobb leszek, fejlődni fogok, és egy, két hét, vagy néhány hónap múlva meglesz az áttörés. Meg fog történni. Nyilvánvalóan szeretném, ha gyorsabban történne, mint ahogyan most áll a dolog."
picture

Murray néha már szárnyal a pályán

Fotó: AFP

Majd rátért az Alcaraz elleni vesztes meccsének értékelésére is.
"Carlos rendkívül jól játszott, és ő egy fiatal top játékos, és ha az egyszámjegyű ki nem kényszerített hibát üt, ha így játszik, olyan erővel, mint most, akkor nehéz ellene. Ha ezen az úton haladok tovább, és egy kicsit kiegyensúlyozottabb leszek, egy kicsit kíméletlenebb, akkor többet fogok nyerni, és lesz néhány komoly szereplésem, de ez nehéz.
A sorsolások nehezek voltak, játszottam néhány kemény versenyen. Itt, Bécsben is nagyon brutális volt a sorsolás. Nem voltak könnyű meccsek. Szerintem ez inkább előbb, mint utóbb bekövetkezik."
picture

Andy Murray-t búcsúztatva jutott elsőként negyeddöntőbe a 18 éves spanyol Bécsben

A 46-szoros tornagyőztes Murray Hubert Hurkacz elleni győzelemmel kezdte bécsi szereplését. Ez édes bosszú volt, miután idén már kétszer is elbukott a lengyellel szemben.
Ez volt az első Top 10-es győzelme azóta, hogy tavaly augusztusban a Western & Southern Openen legyőzte Alexander Zverevet. A múlt héten Antwerpenben egy háromórás, 45 perces thrillerben aratott további győzelme Frances Tiafoe ellen, csak tovább erősítették Murray hitét.
"Két napja nyertem egy olyan srác ellen, aki a világranglista első tíz helyezettje között szerepel, idén elődöntős volt Wimbledonban, és ATP Masters 1000-es tornát is nyert" – mondta Murray a Hurkacz ellen aratott győzelméről. "Alcaraz nagyszerűen szerepelt a US Openen, és én is nyertem már ellene."
picture

Indian Wellsben Murray, Bécsben Alcaraz nyert

Fotó: Getty Images

"Volt néhány jó meccsem néhány olyan top játékos ellen, akik versenyek produkáltak, szóval nem igazán tudom, miért gondolnám, hogy nem tudnám ezt megismételni. Úgy tekintek ezekre a meccsekre, hogy ha Hurkacz elődöntőbe jutott Wimbledonban, akkor miért ne lehetne ellene is győzni?"
A kétszeres bécsi bajnok Murray ebben a szezonban 13-11-es győzelem/verség mutatóval rendelkezik, beleértve a metzi negyeddöntőt is. A US Open első fordulójában a harmadik helyen kiemelt Stefanos Tsitsipast öt szettre kényszerítette.
via ATP

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés