Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray egyre jobban olvassa a játékot saját bevallása szerint a visszatérése óta

Takács Márton

Publikálva 26/10/2021 - 19:19 GMT+2

Andy Murray 6:4, 6:7(6), 6:3-ra nyert Hubert Hurkacz ellen a bécsi Erste Bank Open első körében, így a múlt heti antwerpeni első körös, Frances Tiafoe elleni zajos sikere után egy újabb emlékezetes meccsen van túl.

Andy Murray Bécsben mindig jól szerepel

Fotó: AFP

Carlos Alcaraz lesz Andy Murray következő ellenfele.

A 2014-es és 2016-os bécsi bajnok Andy Murray idén már kétszer (Cincinattiben és Meztben) kikapott Hubert Hurkacztól, de hétfőn 2 óra 41 perces csatában megszakította ezt a negatív sorozatot. Miután a második játszma tie-breakjében 5-6-os állásnál nem tudott egy meccslabdát értékesíteni, Murray a döntő szettben nagyot küzdött, és megszerezte első Top 10-es győzelmét 2020 augusztusa óta, amikor a Western & Southern Open második fordulójában Alexander Zverevet verte. 14 hónap telt el a két meccs között.
"Jó érzés" - mondta Murray a győzelméről.
"Nyilvánvalóan nagyon szoros meccs volt, amely bárhogy alakulhatott volna. Volt néhány esélyem a második szettben, de nem sikerült, aztán a harmadik szettben brékhátrányba kerültem, ami miatt csalódott voltam, mert őt nem könnyű brékelni, különösen nem fedett pályán. Szerencsére a következő gémben vissza tudtam szerezni az elveszített adogatójátékomat, és onnantól kezdve talán mondhatjuk, hogy megérdemelten jutottam tovább. Jó győzelem volt nehéz körülmények között."
A 34 éves Murray legközelebb a spanyol szupertehetség, az idei US Openen a negyeddöntőig menetelő Carlos Alcaraz ellen lép pályára a bécsi második fordulóban. A 18 esztendős Alcaraz a brit Daniel Evans ellen nyert 6:4, 6:3-ra az első körben.
"A mozgásom minden egyes mérkőzéssel egy kicsit jobb. A mozgásom nagy része a várakozásról szól, és amikor nem játszom sok meccset - ahogy tettem az elmúlt években -, akkor nem tudom olyan jól olvasni a játékot. Most már egy kicsit hamarabb látom a labdát, és egy kicsit gyorsabban kezdek reagálni, ami azt jelenti, hogy több labdát kezdek el levadászni, és egy kicsit jobban fogok mozogni. Ez a játékom fontos része. Szükségem van rá."
picture

Murray három szettes csatában győzte le Hurkaczot

Murray az első szettben 4:4-nél, a negyedik próbálkozásra brékelte Hurkaczot, amikor a lengyel 30/40-nél túlütött egy tenyerest. A brit egy vissza nem ütött szervával zárta a 45 perces nyitó játszmát.
A két fél harmadik egymás elleni találkozója a második szettben robbanékonyabbá vált, kevesebb labdamenettel. Hurkacz végül a második szett hatodik játékában jutott el ahhoz a lehetőséghez, hogy elnyerje Murray adogatását, de négy bréklabdát sem tudott értékesíteni. 3:3-nál Murray-n volt a sor, de 15/40-es állásnál Hurkacz adogatásánál nem tudta értékesíteni a saját alkalmait -, a következő gémben pedig Murray hárított egy bréklabdát.
A szoros küzdelemmel tarkított tie-breakben Hurkacz 5-6-nál egy meccslabdát hárított egy fonákkal, majd egy vissza nem adott adogatással 7-6-ra ő vezetett. Hurkacz a 70 percig tartó második szettet akkor nyerte meg, amikor Murray hosszúra ütött egy fonákot.
picture

Andy Murray

Fotó: Getty Images

Úgy tűnt, hogy Murray tökéletes, 8-0-s bécsi rekordja véget ér, amikor a döntő játszma első gémjében brékelték, de a brit azonnal visszaszerezte az adogatását. 2:3-nál Hurkacz tenyerese háromszor is elakadt, és Murray előnybe került. A lengyel kénytelen volt két bréklabdát hárítani, amikor a korábbi világelső 5:3-nál a mérkőzésért adogatott.
Hurkacz idén pályafutása legjobb szezonját futja, három ATP-tornát is nyert, a kilencedik helyen áll az ATP-vb-részvételért folytatott versenyben, amelyet november 14-21. között rendeznek a torinói Pala Alpitourban.
A 24 esztendős lengyel szeptember 24-én a Moselle Open negyeddöntőjében 7:6(4), 6:3-ra verte Murrayt, és ugyanilyen arányban győzte le őt az augusztusi Western & Southern Openen is.
via ATP

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés