Az ausztrálok a koronavírus-járvány kitörése óta következetesen szigorú intézkedéseket hoznak. Nem volt ez másként az év első Grand Slam-tornájával kapcsolatban sem. Felmerül azonban a kérdés: mi lesz így Novak Djokoviccsal?


Egy vezető politikus szorgalmazza, hogy hozzá kellene egy picit nyúlni az Ausztrál Openre vonatkozó covid-rendelethez. Mindezt talán annak érdekében is, hogy a címvédő világelső Novak Djokovic is részt vehessen a tornán.
Tenisz
Az Eurosport szakértője szerint Djokovic már nem sebezhetetlen a trónkövetelőkkel szemben
TEGNAP 11:23
De kezdjük az elején.
Alex Hawke bevándorlásügyi-, valamint Greg Hunt egészségügyi miniszter a héten jelentették be, hogy a látogatók, köztük a játékosok is, csak akkor kaphatnak vízumot Ausztráliába, ha korábban már felvették mindkét dózis Covid-19 elleni oltást.
Ez a bejelentés erősen megkérdőjelezte a címvédő Djokovic indulását a tornán a jól ismert oltás-szkeptikussága miatt. Igaz, korábban voltak olyan hírek, melyek szerint részt vett egy olyan zenei fesztiválon, ahová elméletileg csak oltottakat engedtek be.
Az egészségügyi miniszter kitart amellett, hogy Djokovic sem lehet kivétel, ha részt akar venni a tornán, neki is fel kell vennie az oltásokat.
„A szabályok mindenkire vonatkoznak. Lehetsz akár világelső, vagy bárki más – mondta Hunt.
A korábbi kormánytag Matt Canavan azonban úgy véli, azokat, akik korábban már átestek a fertőzésen, be kellene engedni az országba, hisz rendelkeznek természetes védettséggel. Ez jó hír volna Djokovic számára, a szerb ugyanis 2020 júniusában pozitív koronavírus-tesztet produkált.

https://i.eurosport.com/2021/10/17/3238376.jpg

„Meg kellene változtatnunk a szabályokat, ezek a szabályok ugyanis rosszak” – mondta Canavan. „Nem azt mondom, hogy ez csak Novakra kellene, hogy vonatkozzon, hanem mindenki másra is, aki már átesett a betegségen. Nekik előnyt kellene élvezniük a többiekkel szemben.”
Dr. Roderick McRae, Victoria állam orvosi kamarájának elnöke azonban elmagyarázta, hogy miért fontos, hogy ne engedjék be az országba az oltatlan külföldieket.
„Értem én, hogy Djokovic már átesett a fertőzésen, de hiszik vagy sem, az oltás által szerzett védettség jobb, mint a megfertőződés által elért immunitás.”
„Fontos, hogy a vezetőink a mi érdekünkben hoznak döntéseket, úgyhogy fontos az is, hogy komolyan vegyük és betartsuk azokat.”
via részben tennis365
Tenisz
Bondár Anna több mint 100 helyet javítva zár a top 100-ban, Djokovic hetedszer év végi világelső
24/11/2021 15:21
Australian Open
Novak Djokovic úgy beszélt az AO-részvételéről, hogy közben nem mondott semmit
22/11/2021 15:10