Dan Evans élete egyik legjobb meccsét játszva, 6:4, 7:5-re verte Novak Djokovicot, amivel életében először bejutott a legjobb nyolc közé Monte-Carlóban.

A 31. életévét hamarosan betöltő Evans lett Andy Murray után a második brit teniszező, aki salakon tudta legyőzni az aktuális világelsőt. Ő maga is úgy látja, ehhez a hatalmas bravúrhoz karrierje egyik legjobb teljesítménye kellett.
Ehhez a kiváló teljesítményhez pedig többek között az, hogy Djokovic meccs előtti ugrándozása és bohóckodása eloszlassa a benne lévő feszültséget és nyugtalanságot. Egy kicsit felcseszte magát, lelazult, és így végre tudta hajtani a játéktervét, amivel hatástalanítani tudta a szerb életveszélyes fonákját.
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
26 PERCE
„Egyre csak váratott és váratott az öltözőben. Ez egy kicsit idegesítő volt, ami fel is bosszantott engem.
„Az volt a célom, hogy előremozgassam őt egy kicsit, és arra késztessem, hogy mélyebbről kelljen megütnie a labdákat. Ez a taktika elég jól működött.”
„Hinned kell abban, hogy meg tudsz nyerni egy ilyen meccset. Mondogathatom persze, hogy hiszek benne, de aztán ki kell menni a pályára és be kell bizonyítani. Amikor ott állsz valakivel szemtől szemben, mindig lehet esélyed ellene. Boldog vagyok, hogy tudtam élni ezzel az eséllyel. Jó lesz majd elmondani a gyerekeimnek meg az unokáimnak, hogy meg tudtam verni a világelsőt."
https://i.eurosport.com/2021/04/15/3115035.jpg
Ebben a teljesítményben benne volt minden, amitől Evans nagyon jó. A brit az elmúlt években kezdte el kihozni magából azt a potenciált, amit sokan már fiatal korában sejtettek, hogy benne van.
A csodálatos fonák nyeséseivel kiszedte Djokovicot a ritmusából, valamint a jól elrejtett ejtéseivel folyamatosan védekező pozícióba szorította a világelsőt. Evans több gondot okozott neki, mint bármelyik ellenfele az elmúlt években, leszámítva persze Rafael Nadalt, aki a tavalyi Garros döntőjében lemosta őt a pályáról.
Djokovic a mérkőzés utáni interjúban el is ismerte, hogy Evans egy kiváló játékos, aki ellen nem könnyű játszani.
„Nagyon jó nézni a játékát, igaz, nem annyira jó játszani ellene” – mondta Djokovic. „Nem salakon nőtt fel, de nagyon hasonlóan magas színvonalat tud hozni itt is, mint a legjobb borításain. Kétség sem férhet hozzá, ő egy kiváló játékos.”
„Ami engem illet, részemről ez pocsék teljesítmény volt. Nem is tudok pozitívumot kivenni belőle. Keserű érzés volt így elhagyni a pályát.
https://i.eurosport.com/2021/04/15/3115083.jpg
Az eredmény tehát részben abból fakad, hogy Evans szenzációsan játszott, másrészt abból, hogy Djokovic pedig mélyen a tudása alatt. Ez volt a világelső első veresége 2021-ben.
Sok játékos élénk érdeklődéssel tekinthet erre a mérkőzésre, hisz a legszűkebb elit tagjain kívül nem szokták tudni leteniszezni Djokovicot a pályáról.
Azonban Evans nyesegetős, ejtegetős taktikája maximálisan működött, sikerült is vele felőrölnie a világelsőt.
via Tennis 365
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
25/11/2022 - 15:00
Nitto ATP Finals
Djokovic mindenek felett, Tsitsipas a szülei árnyékában áll
22/11/2022 - 11:15