Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jannik Sinner: „Egy labdára voltunk a kieséstől, Berrettininek is köszönhetjük a sikert.”

Szabó Bence

Frissítve 27/11/2023 - 11:58 GMT+1

Az olasz válogatott vasárnap Ausztrália legyőzésével nyerte meg a Davis-kupát, ami az ország történetének második győzelme lett a sorozatban. A siker nagyrészt a szenzációs formában játszó Jannik Sinner érdeme, a fiatal játékos azonban csapattársainak és a döntőn részt sem vevő, de a kerettel elutazó Matteo Berrettininek is megköszönte a segítséget, amikor értékelte a győzelmet.

A Davis-kupa győztese 2023-ban: Olaszország

Fotó: AFP

Nehéz sokkal jobban zárni egy évet, mint ahogy Jannik Sinner tette.
22 meccsből 20 győzelem, két megnyert torna, egy (érdekes dilemma után) hazai közönség előtt játszott világbajnoki döntő: vasárnapig így nézett ki az olasz játékos 2023-as évének zárása. Ezt viszont még mindig lehetett fokozni, hiszen Sinner 6:3; 6:0-ra simán legyőzte Alex de Minaurt a Davis-kupa döntőjében, ezzel 47 év után nyerte meg újra a tornát az olasz válogatottnak.
Mindez azután történt, hogy a nap első meccsén Matteo Arnaldi játszott nagyot Alexei Popyrin ellen, akit végül döntő szettben felülmúlt, ezzel javítva korábbi, hollandok elleni párharcban elveszített meccsét. Az olasz keretben ott volt még az elődöntőben pályára is lépő – és párharcát elbukó – Lorenzo Musetti és Simone Bolelli, de a csapattal tartott Málagába az egész szezonban sérüléssel bajlódó Matteo Berrettini is. Sinner pedig természetesen közös sikerként értékelte a győzelmet.
„Hihetetlen érzés ez számunkra, persze nagyon boldogok vagyunk. Nagy köszönet jár Matteo Berrettininek. Nagyon kemény éve volt a sok sérüléssel, sokat jelent számunkra, hogy milyen pozitív mentalitással érkezett ide.”
A siker, ami 1976 után a második Davis-kupa-győzelmet jelenti az olaszok számára, különösen annak fényében bravúros, hogy Sinnerék szombaton a vereség küszöbéről hozták vissza a szerbek elleni párharcot.
Végig összeszedettek maradtunk. Tegnap egyetlen pontra voltunk a kieséstől, ma meg győzelmet ünnepelhetünk. Azt hiszem, mind nagyon boldogok vagyunk.
- értékelt Sinner.
picture

Sinner és az olaszok öröme az utolsó pont után.

Fotó: AFP

A győzelem a 22 éves Sinner számára is komoly eredmény a pályafutásában, pláne annak az Arnaldinak, aki kortársához képest egyelőre el van maradva a sikerek tekintetében, de idén nagyot lépett előre a világranglistán, ahol már a 44. helyen áll. Pedig az utóbbi hetek annyira nem sikerültek jól számára.
„Az előző hetekben nem játszottam sokat, szóval örültem az első itteni meccsem után, még ha ki is kaptam. Most pedig megnyertem életem egyik legfontosabb mérkőzését.”
picture

Matteo Arnaldinak is rengeteget jelentett a győzelem.

Fotó: AFP

A siker kapitányként Filippo Volandri nevéhez fűződik, aki a teljes két éves folyamat részeként értékelte a győzelmet.
„Nagyon hálás vagyok a srácoknak és büszke is vagyok rájuk. Végig itt voltatok ebben a két évben, ami során a szurkolók végig támogattak minket. Sok nehéz helyzetet kellett ezalatt menedzselnünk, de megoldottuk, és mindezt családként értük el.”

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés