Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Magyarország a második kiemelt franciákat fogadja a Davis-kupa selejtezőjében

Kálmán Laci

Frissítve 27/11/2022 - 14:25 GMT+1

Jövő február elején rendezik a 2023-as Davis-kupa selejtezőit, amelynek a sorsolását a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) vasárnap bonyolította le Malagában. Az idei kiírás döntőjét egyébként Kanada és Ausztrália vívja, cikkünk írásának időpontjában éppen Denis Shapovalov és Thanasi Kokkinakis mérkőzik egymással.

The Davis Cup Trophy is displayed at Davis Cup Presentation

Fotó: Getty Images

Elkészítették a Davis-kupa 2023-as selejtezőjének sorsolását, számunkra a legfontosabb, hogy Magyarország majd Franciaországgal meccsel februárban.
A selejtező rendszerében 24 csapat verseng egymással, a 12 párosítás mérkőzéseit majd február 3-án és 4-én, vagy 4-én és 5-én bonyolítják le. Mindegyik párharc két egyes találkozóval indul az első játéknapon, majd a másodikon jön egy páros és további két egyes összecsapás.
A 12 továbbjutó ország a csoportkörben folytatja, melyet a szeptember 11-i héten rendeznek majd. Hozzájuk csatlakozik a két idei döntős, Ausztrália és Kanada, valamint szabadkártyásként Olaszország és Spanyolország.
A 2023-as Davis-kupa világcsoportjainak play-off párharcait is ugyanazon a hétvégén rendezik, mint a selejtezőket, ami azt jelenti, hogy 36 helyszínen összesen 72 nemzet lép majd pályára.
Magyarország majd hazai pályán fogadja a második kiemelt francia válogatottat. Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, így viszont sok francia sztárt láthatunk majd vendégül február elején. A svájciak majd Németországba utaznak, a szerbek pedig Norvégiába, a teljes táblát itt találjátok.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés