Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pedro Martinez helyettesíti a sérült Alcarazt a Davis-kupán

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/11/2022 - 15:59 GMT+1

Pedro Martinez helyettesíti a sérült világelső Carlos Alcarazt a házigazda spanyol tenisz Davis Kupa-válogatottban a sorozat malagai zárásán.

Pedro Martínez, ATP Gstaad 2022

Fotó: EFE

Sergi Bruguera szövetségi kapitány hétfőn jelentette be, hogy a világranglistán 61. helyen lévő játékossal pótolja a párizsi torna negyeddöntőjét sérülés miatt feladó Alcarazt.
Utóbbi hasfalizom-sérülés miatt hat hetet kénytelen kihagyni, így nem léphet pályára a szezont lezáró világbajnokságon sem.
Pablo Carreno Busta (13.) és Roberto Bautista Agut (21.), valamint a párosok rangsorában 16. Marcel Granollers már korábban bekerült Bruguera csapatába, amelynek ötödik tagjaként Albert Ramost (39.) válogatta be a szakvezető.
A november 22. és 27. közötti viadalon Spanyolország a negyeddöntőben Horvátországgal találkozik, ezen kívül Ausztrália-Hollandia, Olaszország-Egyesült Államok és Németország-Kanada párharcokra kerül sor. A győztesek az elődöntőben folytatják szereplésüket.
A világranglistán második Rafael Nadal már korábban megállapodott a kapitánnyal abban, hogy ezúttal nem szerepel a hatszoros DK-győztes csapatban, amely legutóbb 2019-ben diadalmaskodott.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés