Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray olyan dicséretet kapott honfitársától, amely a Grand Slam-győzelmeinél is többet ér

Takács Márton

Frissítve 24/11/2023 - 11:51 GMT+1

Andy Murray a vállsérülése miatt nem játszott a Szerbia elleni Davis-kupa-párharcban. Bár gyógyírt nem jelent számára honfitársa, a legelőkelőbb helyen jegyzett brit teniszező, Katie Boulter róla szóló véleménye, de azért biztosan jólesik neki, hogy a világranglista 56. Boulter a tenisz megtestesítőjeként hivatkozott rá, olyan személyként, akinek karrierje inspirációt jelentett számára.

De Minaur Párizsban is megcsinálta: meccslabdáról fordított Murray ellen

Katie Boulter nagyon szép szavakkal illette Andy Murray pályafutását, úgy szakmailag, mint emberileg.
Katie Boulter dicsérte példaképét, Andy Murray-t a karrierje során tanúsított rugalmasságáért, és azt állította, hogy számára ő a tenisz megtestesítője.
A 36 éves játékos azt követően jelentette be, hogy visszalép a brit csapat Novak Djokovic vezette szerb együttes elleni Davis-kupa-párharcától, miután edzés közben kisebb vállsérülést szenvedett. A szerbek csütörtökön 2-0-ra megnyerték a negyeddöntőt.
"Ő volt az, akit egész pályafutásom során végig figyeltem" - mondta Boulter a Sky Sportsnak.
"Ő egy igazi bajnok minden tekintetben, hatalmas tiszteletet érzek azért, amit nap mint nap tesz. Ha tanácsra lenne szükségem, biztosan ő lenne az, akihez fordulnék. Nagyon hosszú ideje van a touron, és biztos vagyok benne, hogy sok-sok év alatt rengeteg bölcsességre tett szert.
Az öröksége sokat jelent. Ő a tenisz megtestesítője számomra a szenvedélyével, a játék iránti szeretetével, olyan, mint senki más. Nem gyakran látni ilyet a touron, és azt sem, amit ő képes volt elérni."
picture

Katie Boulter életére erősen hatott Andy Murray

Fotó: AFP

Boulter eredményes szezont futott idén, június elején megszerezte első címét is a Rothesay Openen. A 27 esztendős brit a 32 közé jutott Wimbledonban, ahol a címvédő Elena Rybakina búcsúztatta.
Azt is elárulta, hogy Murray inspirálta őt a pályája elején.
"Rajta is felnőve igazi hullámvasút volt őt nézni. Látni, ahogy elérte a céljait. Ez tényleg arra készteti az embereket és az olyan gyerekeket, mint én akkoriban, hogy törekedjenek elérni a maguk által kitűzött célokat.
Látni őt itt, az NTC-ben (az Egyesült Királyság Nemzeti Teniszközpontja – a szerk.), ahogy nap mint nap még mindig gürcöl, még mindig olyan keményen dolgozik, igazán inspiráló.
Mindez kérdéseket vet fel a fejemben, hogy vajon nekem hogyan kellene bizonyos dolgokat csinálnom, vagy hogy 10-20 év múlva is játszani fogok-e. A válaszokat még nem tudom, de jó látni egy igazi bajnokot munka közben, az biztos.”
picture

Murray maratoni meccsen jutott tovább Bázelben

Murray pályafutása során akadt már néhány hullámvölgy, különösen a sérülései miatt, hiszen az elmúlt években visszatérő csípőproblémái hosszú időre a pályán kívülre szorították őt.
Boulter azonban dicsérte őt a rugalmasságáért, amiért néhány nehéz időszakán is felül tudott emelkedni, és bevallotta, hogy ez volt az, ami a legjobban átjött neki Murray karrierjéből.
"Ő volt a példaképem, mert közelről láttuk, hogy sokszor elbukott, de mindig fel tudott állni, és végül elérte, amit akart. Azt hiszem, ez volt az, ami igazán megérintett belőle emberileg, mert az élet nem könnyű. Érik kudarcok az embert, de amit utána tesz, az jelenti a különbséget, és Andy ennek a megtestesítője.”
Andy Murray háromszoros Grand Slam-győztes és kétszeres olimpiai bajnok, de az igazi siker az, ha valaki olyan nyomot hagy az emberekben, mint ő tette és teszi, Katie Boulter gyönyörű mondatai bizonyítják ezt ékesen.
picture

Nem csodálkoznánk, ha Andy Murray a föld felett járna két centicel Katie Boulter szavait olvasva

Fotó: AFP

részben via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés