Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Australian Openen castingolt a kapitány - teljes a Fucsovicsék ellen készülő francia csapat

Eurosport Magyarország

Publikálva 01/02/2023 - 18:19 GMT+1

Ugo Humbert a francia csapat ötödik tagja a magyarok elleni tenisz Davis Kupa-selejtezőn, melyet pénteken és szombaton játszanak Tatabányán - ismertette Sébastien Grosjean a sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatóján szerdán.

Sébastien Grosjean, a francia teniszválogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Franciaország Davis Kupa-selejtezőről tartott tatabányai sajtótájékoztatón 2023. február 1-jén. MTI/Bodnár Boglárka

Fotó: MTI

Davis Kupa - Ugo Humbert a franciák ötödik játékosa.
A francia DK-csapat kapitánya hozzátette, a vadonatúj, hatezer fős létesítményben jók a körülmények, a középgyors pálya nagyon hasonlít az Australian Open pályáihoz.
A múlt héten még csak négy játékost neveztek meg a franciák, de Grosjean elmondta, tervezte egy ötödik behívását is. Ehhez azonban látni szerette volna, ki van a legjobb formában az ausztrál nyílt bajnokságon, így esett a választás Humbert-re, aki Melbourne-ben a harmadik fordulóig jutott.
Nagy Zoltán, magyar csapat kapitánya úgy vélte, az ötödik játékos belépésével megnőtt az esélye annak, hogy a franciák második játékosa balkezes lesz. Ezért fontos, hogy a hazai csapatot erősítse az egyéniben ötszörös ITF-tornagyőztes, 28 esztendős, balkezes Madarász Gergely.
A szakvezető elmondta, nagy előnyt jelenthet a hazai csapatnak, hogy maga mögött tudhatja a közönséget. A hazai együttesben az Australian Openen a harmadik körben búcsúzó, a világranglistán 71. Fucsovics Márton, valamint Madarász Gergely, Marozsán Fábián, Piros Zsombor és Valkusz Máté léphet pályára.
picture

Nagy Zoltán szövetségi kapitány (b3), valamint Valkusz Máté, Piros Zsombor, Fucsovics Márton, Marozsán Fábián, Madarász Gergely (b-j) válogatott teniszezők a Magyarország - Franciaország Davis Kupa-selejtezőről tartott sajtótájékoztatón - Bodnár Boglárka

Fotó: MTI

A franciáknál Adrian Mannarino, Arthur Rinderknech, Benjamin Bonzi, Nicolas Mahut és Humbert bevethető.
Az összecsapás győztese a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.
A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4-1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés