Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

13 hónapos kihagyása után libabőrös lett a visszatérés élményétől Svitolina

Takács Márton

Frissítve 04/04/2023 - 20:36 GMT+2

Credit One Charleston Open: Több mint egy év kihagyás után lépett pályára újra profi teniszversenyen Elina Svitolina, akiben még mindig volt valami a régi varázslatból, annak ellenére, hogy Charlestonban, Yulia Putintseva ellen kikapott. Svitolina nagyon örült, hogy újra játszhatott, ahogy azt is kiemelte, hogy még mennyit kell tenni Ukrajna újjáépítéséért, mivel az orosz invázió még mindig tart.

Elina Svitolina vereséggel, de abszolút jó élményekkel tért vissza a pályára © Credit One Charleston Open

Fotó: facebook

Elina Svitolina újra része lett a profi tenisz vérkeringésének.
Itt az ideje, hogy visszatérjek a pályára, és szétrúgjak néhány segget!
Szülés utáni visszatérés, pipa. Kimaxolt első meccs a vereség ellenére is, pipa. Emlékezetes nyilatkozat, pipa. Elina Svitolina ezeket a tételeket mind teljesítette Charlestonban.
Svitolina azt mondta, hogy libabőrös volt, miután 13 hónapos szünet után visszatért a pályára. Az ukrán teniszező bő egy évet hagyott ki, miután először stressz miatt, mivel Oroszország megszállta hazáját, majd gyermekáldás okán szüneteltette a pályafutását.
A dél-karolinai Charlestonban versenyzett újra, szabadkártyát kapott ezen a tornán. És bár 6:7(3), 6:2, 6:4-re legyőzte őt kazah riválisa, Svitolina a Tennis Channelen azt mondta, örül, hogy újra a tour része lehet.
A mérkőzés után a korábbi világranglista-3. azt is elárulta, hogy elégedett a játékával, és tudja, mely területeken kell javulnia, miközben megfogadta, hogy folytatja a visszatérését.
Libabőrös voltam
Ez is Svitolina mesélte.
"Nagyon, nagyon kellemes volt a hangulat odakint. Olyan jó volt látni a sok embert, akik nagyon szurkoltak nekem, hogy átvészeljek néhány nehéz pillanatot.
Fizikailag nem volt könnyű ma számomra, de végül nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy ma játszottam. Most már tisztábban látom, miben kell még fejlődnöm, hogy jobb legyek.
Azt hiszem, jól ütöm a labdát. Csak a kondíciómon kell még többet dolgoznom. Néhány apróság itt-ott segíteni fog abban, hogy kiegyensúlyozottabban tudjak koncentrálni, hogy ott legyek a pillanatban."
Beszélt arról a jótékonysági pro-am-ről is, amelyen vasárnap játszott, és amelynek során szülőhazája, Ukrajna számára gyűjtött adományokat.
"Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, hogy a torna és a játékosok is ennyi erőfeszítést tettek" – mondta Svitolina.
picture

Svitolina 2022 márciusa után játszott újra hivatalos meccset

Fotó: AFP

"Biztos vagyok benne, hogy ezeket az összegeket az ukrán emberek megsegítésére fogják fordítani. Nagyon nagy szükségük van ezekre a pénzekre az ukrán embereknek ezekben a napokban.
Nagyon kemény utazás volt számomra a februári visszatérésem Ukrajnába, de ugyanakkor én voltam a legboldogabb ember, hogy láthattam a nagymamámat, hogy láthattam a családom másik felét is.
Nagyon nehéz a hazámat ilyen állapotban látni folyamatosan. Jártam néhány lerombolt városban, amelyek teljesen elpusztultak a rakétáktól, ezek szívszorító pillanatok voltak számomra, ezért próbálok mindent megtenni az ukrán emberekért, Ukrajnáért, Ukrajna újjáépítéséért, mert erre mostanában nagy szükség van.
Megpróbálunk mindent megtenni, hogy pénzt gyűjtsünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a háború még mindig tart. Mi itt vagyunk, ukránok vagyunk, ezért megpróbálunk mindent megtenni, ami tőlünk telik."
picture

Svitolina visszatért, és ha már itt van, marad is © Credit One Charleston Open

Fotó: facebook

Svitolina a jövő héten is szabadkártyával indul az ITF W60 Chiasso tornán Svájcban, majd a hónap végén az oeirasi 100k ITF-versenyen is részt vesz, azzal a céllal, hogy minél több meccset nyerjen.
"Le fogok ülni a csapattal, és átnézzük a naptárat, hogy hol tudom felhasználni a védett ranglistámat, talán néhány szabadkártyát is kapok néhány Hologic WTA Tour versenyre. Most számomra néhány ITF-torna következik Európában, hogy néhány meccset játszhassak, és már alig várom az új kihívásokat."
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés