Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ijesztő jelenetek: Wimbledon után Washingtonban is összeesett a kínai játékos

Eurosport Magyarország

Frissítve 02/08/2023 - 11:54 GMT+2

Mubadala Citi DC Open - Wimbledonban heves szívverésre és légzési nehézségekre panaszkodott, de egy hosszabb ápolás után befejezhette a mérkőzést. Washingtonban azonban kénytelen volt kezet nyújtani a kínai Yibing Wu, miután az első fordulóban összeesett a pályán. A szervezők közleménye szerint a világranglista 90. helyén álló teniszező betegséggel küzdött, ezért viselte nehezen a hőséget.

Összeesett a pályán a teniszező, aki pár hete Wimbledonban is rosszul lett

Pár héten belül kétszer is rosszul lett a pályán Yibing Wu.
Már az első fordulóban véget ért a washingtoni tenisztorna Yibing Wu számára, aki úgy kényszerült feladni a Yosuke Watanuki elleni mérkőzését, hogy 4:1-re ő vezetett az első játszmában. A kínai teniszező – vélhetően a hőség miatt – rosszul lett, a térfélcserénél pedig már leülni sem tudott a helyére, és összeesett a székek között.
Wu hamar megkapta az orvosi segítséget, ezúttal viszont nem kapott engedélyt a meccs folytatására. A szervezők tájékoztatása szerint a kínai teniszező rosszullétét betegség okozta, amin nyilvánvalóan az a tény sem segített, hogy a 30 fokban, tűző napon játszottak.
A helyzet abból a szempontból különösen aggasztó, hogy néhány héten belül ez volt a második eset, hogy Wu összeesett egy mérkőzés alatt. Wimbledonban a Frances Tiafoe elleni találkozón voltak hasonló problémái, ám akkor egy 15 perces ápolást követően megengedték, hogy a pályán fejezzék be a küzdelmet.
picture

Összeesett a pályán a teniszező, aki pár hete Wimbledonban is rosszul lett

A kínai teniszező az eset után azt mondta, ételmérgezés állhatott a rosszullét mögött. „Volt valami rossz a tegnapi vacsorámban. Éreztem, hogy kezdem elveszíteni az eszméletemet a pályán. Az ápolást követően jobban éreztem magam, de utána is gondjaim voltak a légzéssel. A körülményeket figyelembe véve elégedett voltam a játékommal.”
Később további vizsgálatok várnak rám
- tette hozzá a 23 éves kínai teniszező.
Wu ebben a szezonban történelmet írt, ugyanis ő lett az első kínai teniszező, aki versenyt nyert az ATP Touron. A dallasi sikerével ráadásul a valaha volt legmagasabban rangsorolt férfi teniszezője is lett az országnak (ezt azóta Zhang Zhizhen megjavította), jelenleg a 90. helyen áll a ranglistán.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés