Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dallasban írt történelmet az első kínai játékosként ATP-tornát nyerő teniszező

Takács Márton

Frissítve 13/02/2023 - 13:48 GMT+1

Wu Yibing a Dallas Openen John Isner felett aratott győzelmével az első kínai teniszező lett, aki ATP-tornát nyert. Wu három szettben, négy meccslabdát hárítva és 44 ászt elszenvedve gyűrte le az amerikait, és sikerével hétfőn feljött a világranglista 58. helyére.

Történelmet írt a teniszező, aki kiejtette az első kiemeltet Dallasban - videó

Nagy menetelést bemutatva Wu Yibing lett a Dallas Open győztese.
Hogy tudna egy 50 éves óvó bácsi karatézni, b****g? Kínai óvó bácsi volt?
A hétvégén egy kínai teniszező írt történelmet Jockey Ewing és Luka Dončić városában, az In Bruges zsákszámnyi parádés dialógusa közül az egyikben említett karate tudás nélkül.
Wu Yibing lett az első kínai játékos, aki ATP-tornán döntőt játszott, majd aztán meg is nyerte azt. A legjobb négy között az első kiemelt Taylor Fritzet búcsúztatta, majd a fináléban szintén egy amerikait, John Isnert múlta felül, tovább növelve a kínai-amerikai kapcsolatok feszültségét.
A 23 éves játékos egy 2 óra 59 perces, három rövidítést hozó partin 6:7(4), 7:6(3), 7:6(12) arányban nyomta le Isnert. Meglepő tornagyőzelmével hétfőn az ATP-ranglista 97. helyéről az 58. pozícióba lépett fel, és egyben az ATP történetének legmagasabban rangsorolt kínai játékosa lett.
Wu sikerének értékét növeli, hogy 2019 márciusa és 2022 januárja között sérülések sorozata miatt csaknem három évig nem versenyzett a Touron.
picture

Feltörekvőben a kínai tenisz: újabb mérföldkövet pipált ki az újdonsült top 100-as

Dallasi menetelése során jobbnak bizonyult az Ausztrál Openen Alexander Zverevet kiejtő Michael Mmoh-nál, Denis Shapovalovnál, a Fucsovics Mártont a Davis-kupa tatabányai selejtezőjében legyőző Adrian Mannarinónál, mielőtt Fritzet és Isnert is elkapta volna.
Történelmet írtam itt a hazámnak
Kezdte nyilatkozatát a tornagyőzelmét követően Wu.
"Kemény mérkőzés volt. Szembe kellett néznem vagy 100 ásszal" – mondta nevetve Wu. "Még jó, hogy van ez a 100 dolláros dolog, ez több gyereket tesz boldoggá. A kredit mondjuk nekem jár, mert még csak meg sem mozdultam ezeknél a szerváknál."
Isner ugyanis ígéretet tett arra, hogy minden egyes ásza után 100 dollárt adományoz az Isner Family Foundationnek, 138 ásszal fejezte be a tornát, így 13 800 dollárt gyűjtött a Dallas környéki rászoruló gyermekek számára.
picture

Cowboy Wu

Fotó: facebook

"Nagyon büszke vagyok magamra, és különösen köszönöm a szurkolóknak és a csapatomnak, akik eljöttek ide és támogattak engem. Nélkületek nem tudtam volna ezt megcsinálni." – folytatta Wu.
Isner a mérkőzés után kedves szavakkal illette ellenfelét, és fényes jövőt jósolt kínai ellenfelének.
"Gratulálok neked! Nagyon nagy fénypontja leszel a tenisznek a jövőben” – üzente Wunak.
"További sok sikert kívánok neked a továbbiakban is, és azt hiszem, mindenkinek a nevében beszélhetek, aki ma itt van, és mindazok nevében, akik egész héten eljöttek és figyeltek, hogy Dallas nagyon örülne, ha még hosszú éveken keresztül itt lennél."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés