Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Thiem meccsét mérgeskígyó miatt kellett felfüggeszteni Ausztráliában

Minich Réka

Frissítve 30/12/2023 - 17:08 GMT+1

Az Australian Open előtt már zajlanak a felvezetőtornák, Birsbane-ben Dominic Thiem 3 meccslabdát hárítva jutott tovább a selejtezőben, de mégsem ez volt a legmelegebb pillanata a pályán. A mérkőzést 40 percre fel kellett függeszteni, miután egy mérgeskígyó kúszott be a reklámtáblák között, ráadásul ez a faj felelős az Ausztráliában történő legtöbb halálos kígyómarásért.

Dominic Thiem

Fotó: Getty Images

Nem túlzás azt állítani, hogy Dominic Thiem és ellenfele halálos veszélyben volt a mérkőzésükön, amikor egy kígyó kúszott a pályára.
Dominic Thiem a selejtezőben kezdte a szezon első tornáját, ahol szetthátrányból, 3 mérkőzéslabdát hárítva tudott továbbjutni az ausztrál James McCabe ellen. Az osztrák teniszező az első szettet 6-2–re elbukta, majd a másodikban nagy küzdelemben tudott csak meccsben maradni. A harmadik játszma már nem okozott gondot számára, de a meccs legfeszültebb pillanatait az első szett végén élhették át a jelenlévők.
A reklámtáblák között egy majdnem fél méteres kígyó kúszott be, aminek a befogásához szakembert kellett hívni, emiatt pedig 40 percre fel kellett függeszteni a játékot. Utólag az is kiderült, hogy nem is egy ártalmatlan fajtáról volt szó, hiszen a keleti barnakígyó felelős az Ausztráliában történő halálos kígyómarások legtöbbjéért.
Végül Thiem is úgy nyilatkozott, hogy inkább nem szeretne többé hasonló szituációt átélni.
„Nagyon szeretem az állatokat, még az egzotikusakat is, de a meccs után mondták nekem, hogy ez egy erős méreggel rendelkező volt, ráadásul a labdaszedő gyerekek között kúszott. Tényleg elég veszélyese szituáció volt, szerencsére még sosem éltem át hasonlót, de a jövőben sem szeretnék többé.”
Thiem végül 2 óra 53 perc alatt nyert, és a selejtező utolsó körében a világranglista 135. helyén álló, olasz Giulio Zeppieri ellen léphet pályára, ahol a tét a főtáblára jutás lesz.
Forrás: ATP Tour
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés