Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Djokovicot már két Mastersen is legyűrő Rune 2024-ben Grand Slam-győzelemre készül

Takács Márton

Frissítve 05/01/2024 - 18:45 GMT+1

Brisbane International - Holger Rune 2023-ban két Grand Slam-negyeddöntőt is játszott, és az új szezont a világranglista 8. helyén kezdte. A 20 éves dán teniszező Boris Beckert és Roger Federer korábbi edzőjét, Severin Lüthit vette fel tréneri csapatába, és most azt mondja, készen áll arra, hogy GS-t nyerjen. A 2024-es évet Brisbane-ben indította, ahol egyesben már elődöntős.

Djokovic újabb gigászi csatában vágott vissza Runénak a tavalyi döntőért

Holger Rune idén megcélozza pályafutása első major-tornagyőzelmét.
"Tudod, hogy nagyon jól játszol?”
"Komolyan? Te is!”
Így zajlott Alvy Singer és Annie Hall egyik első párbeszéde az egymás ellen játszott páros teniszmeccsük után minden idők egyik filmjében, Woody Allen Annie Halljában, Kern András és Bánsági Ildikó felejthetetlen szinkronjával (szinkronrendező: Sipos Áron).
Ennek Holger Runéhoz vajmi kevés köze van, viszont ő is nagyon jól tud játszani, Annie Hall megformálója, az isteni Diane Keaton pedig cikkünk megjelenésének napján ünnepli 78. születésnapját. Az ég áldja!
picture

Holger Rune: „Én döntöttem úgy, hogy keresek valakit, aki passzol hozzám"

Rune nem aprózta el újévi fogadalomszerűségét. A dán azt mondja, hogy nagyon szeretné elérni a célját, 2024-ben Grand Slam-tornát nyerne, úgy véli, hogy készen áll erre.
A 20 éves játékost a sportág egyik legfényesebb fiatal tehetségének tartják, 2023-ban két majorön, a Roland Garroson és Wimbledonban is negyeddöntőig jutott.
Két Masters-versenyen, Monte-Carlóban és Rómában is finálét játszott, tavaly, legyőzte többek között Novak Djokovicot (a római Masters negyeddöntőjében, ahogy 2022-ben a Paris Masters fináléjában is), Daniil Medvedevet és Jannik Sinnert is.
Az idei céljairól az ausopen.com-nak nyilatkozott:
"Grand Slamet szeretnék nyerni. Ez nagy célom. Ez az, amiért egész életemben dolgoztam, úgyhogy alig várom, hogy elérjem.”
picture

Holger Rune jól kezdte az évet

Fotó: AFP

Rune az elmúlt négy hónapban jelentős változásokat hajtott végre az edzői csapatában. Októberben elkezdett dolgozni Djokovic korábbi trénerével, Boris Beckerrel, nemrég pedig Severin Lüthit vette fel a stábjába.
Mindkettőjüknek van tapasztalata abban, hogy topjátékosokkal nyerjenek nagy címeket - Becker Djokoviccsal, Lüthi pedig Roger Federerrel ért el sikereket korábban.
"Mindig hiszek magamban, amikor a pályán vagyok. Úgy érzem, készen állok arra, hogy GS-t nyerjek. Ha nem hinném, hogy készen állok rá, akkor biztos, hogy nem fog megtörténni" - tette hozzá Rune.
A dán a héten Brisbane-ben kezdte meg a szezont, és nemcsak egyesben, hanem párosban is indult, mégpedig a korábbi világelső Andy Murray oldalán játszva.
Eddig nagyot megy az Ausztrál Open egyik felvezetőtornáján egyéniben, a helyi erőt, Max Purcellt és Alexander Shevchenkót egyaránt három játszmában (utóbbit 2 óra 27 perces partin), a negyeddöntőben egy újabb ausztrált, James Duckworth-t búcsúztatta két szettben, 6:2, 7:6 arányban.
picture

Rune nagyot menne idén

Fotó: AFP

A dán, brit páros viszont három szettben kikapott a nyitómérkőzésén, még december 31-én az Aslan Karatsev, Roman Safiullin duótól.
Rune azt kívánta, bárcsak hosszabb időt tölthetett volna Murray mellett, hogy a kétszeres olimpiai aranyérmestől tudást és bölcsességet szívjon magába a hét folyamán.
"Őszintén szólva nem volt sok időnk erre, bárcsak több időnk lett volna! Talán ha nyertünk volna pár meccset, akkor egy kicsit többet beszélgethettünk volna. De hát ez van."
Rune azt is elárulta, hogyan jött létre a partnerség a skót lovaggal:
"Megkérdeztem tőle körülbelül egy hónappal ezelőtt, hogy szeretne-e párosban játszani itt, Brisbane-ben, hogy felkészüljön az Australian Openre, és hogy meccseket játsszon. Igent mondott, és nagyon jól szórakoztunk együtt. Nagyszerű volt. Sajnos nem tudtunk nyerni, de úgy gondolom, hogy jó párost alkottunk, és jó móka volt megosztani vele a pályát.”
részben via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés