Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray után az Indian Wells-i győztes cipői is eltűntek, ráadásul pont a döntő előtt

Wojciechowski Patricia

Frissítve 18/10/2021 - 12:25 GMT+2

Cameron Norrie eddigi pályafutása legnagyobb sikerét érte el, miután a döntőben Nikoloz Basilashvilit szetthátrányból legyőzve megnyerte az Indian Wells-i 1000-es tornát. A 21. kiemeltet az sem állította meg, hogy pályafutása legnagyobb döntője előtt eltűntek a teniszcipői.

Cameron Norrie

Fotó: Getty Images

Nem voltak biztonságban a brit teniszezők cipői Indian Wellsben: Andy Murray után Cameron Norrie is belekeveredett egy kisebb cipőmizériába.

Cameron Norrie fantasztikus szezont fut idén: a top 70-en kívül kezdte az évet, a héttől tagja a legjobb 15-nek a világranglistán, Los Cabosban megszerezte pályafutása első tornagyőzelmét, most Indian Wellsben pedig 1000-es tornát nyert. Emellett további négy alkalommal játszott döntőt, és folyamatos fejlődést mutat be.
A brit teniszező annak ellenére húzta be karrierje első 1000-es döntőjét, hogy előtte nagyobb kellemetlenség érte, eltűntek ugyanis teniszcipői.
„Mindennap az öltözőszekrény tetején hagytam a cipőimet. Azt hiszem, valaki, nem tudom ki volt, talán a takarítók közül valaki, vagy valaki más, tegnap este bement oda és kidobta a három pár cipőt, amit otthagytam. Egész nap kerestem, mindenhol megnéztem. Nem tudom, mi a problémája az embereknek a britekkel, hogy ellopják a cipőiket, de nem sikerült visszakapnom őket. Új cipőkkel kellett kimennem a pályára”- idézi az ATP honlapja az Indian Wells-i bajnokot.
„Nem volt egyszerű. Szerencsére nem volt hozzáfűzve egy jegygyűrű. Azt nem veszítettem el, ez bónusz számomra”- tette hozzá viccesen, utalva arra, hogy a hét elején honfitársa, Andy Murray úgy hagyta el cipőjét, hogy karikagyűrűje is bent maradt a cipőfűzőre rákötve, Murray végül szerencsésen visszakapta minden értékét, és elmondása alapján, házassága sem sínylette meg a gyűrű elvesztését.
picture

Cameron Norrie

Fotó: Getty Images

Norrie természetesen nem volt boldog, amiért egy ennyire fontos mérkőzés előtt érte utol egy ilyen kalamajka, de viszonylag nyugodtan kezelte a helyzetet.
„Nem hiszem, hogy sokat számított. Ideális esetben olyan cipőben szeretek játszani, amit előtte öt vagy hat ütögetésnél, edzésen vagy bemelegítésnél használtam. Szeretem, ha picit már be vannak járatva. Általában valamivel nehezebbek, ha teljesen újak. A fejemben járt a dolog, ami valószínűleg nem a legjobb.”
„Egy ponton aztán azt mondtam: ’rendben, ezek a cipőim vannak, arra koncentrálok, amit tudok kontrollálni.’ Felvettem őket picit, és végül jól jöttem ki belőle.”
picture

Cameron Norrie of Great Britain celebrates match point against Nikoloz Bsilashvili of Georgia during the final of the BNP Paribas Open at the Indian Wells

Fotó: Getty Images

Norrie Indian Wells-i győzelmével tovább gyűjtögette idei pontjait, és még arra is van esélye, hogy kvalifikálja magát az év végi Torinóban sorra kerülő ATP-világbajnokságra, jelenleg a 10. helyen áll ebben a rangsorban. A 26 éves teniszező szerint sikere titka, hogy lassú léptekkel halad, de folyamatosan fejlődik. A mostani héttől kezdve ő az első számú brit teniszező a világranglistán. Idei szezonjában talán egyedül a Grand Slam-szerepléseivel nem lehet teljesen elégedett, hiszen a második hétig egyszer sem sikerült eljutnia. Igaz, olyan ellenfelektől szenvedett vereséget, mint Rafael Nadal (Ausztrál Open, Roland Garros), Roger Federer (Wimbledon) és Carlos Alcaraz (US Open). Jövőre jobb ranglistás pozícióját és kiemelését kihasználva szeretne Grand Slamen is tovább eljutni.
„Sok nagy meccset játszottam idén, ami segített. Úgy érzem, hozzászoktam a nagy pillanatokhoz és a nagy meccsekhez. Egyre magabiztosabb vagyok, és úgy érzem, jól teljesítek kulcsmomentumokban”- mondta el a balkezes brit teniszező.
Forrás: részben ATP, Ubitennis
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés