Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bencicék küzdhetnek meg az oroszokkal a Billie Jean King-kupa döntőjében

MTI

Publikálva 05/11/2021 - 23:15 GMT+1

Billie Jean King Kupa - Svájc lesz Oroszország ellenfele a döntőben

Belinda Bencic a 2021-es Billie Jean King-kupán

Fotó: Getty Images

A svájci női teniszválogatott lesz az orosz csapat ellenfele a Billie Jean King Kupa prágai döntőjében, mivel a pénteki második elődöntőben 2-0-ra legyőzte az ausztrál együttest.

Az első egyes találkozón Jil Belen Teichmann a papírformának megfelelően alig több mint egy óra alatt múlta felül a világranglistán közel száz hellyel mögötte álló Storm Sanderst. A második meccs sem lett sokkal hosszabb, ugyanis Belinda Bencic mindössze öt játékot engedett Ajla Tomljanovic, így a párosmérkőzés lejátszására már nem is volt szükség.
A 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes Billie Jean King tiszteletére átnevezett Fed Kupa prágai fináléjában a világ legjobb 12 válogatottja szerepel. A szombatig tartó viadalra eredetileg tavaly áprilisban Budapesten került volna sor - Magyarország három évre nyerte el a rendezési jogot -, de azt a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, majd idén tavasszal hasonló okokra hivatkozva ismét lemondták a szervezők. Májusban a nemzetközi szövetség (ITF) bejelentette, hogy új helyszínt keres az eseménynek, mert a magyar szövetség elállt a rendezéstől.
Korábban a finálét két csapat vívta, és valamelyik döntős volt a házigazda, az új formátumban azonban egy helyszínen egy hét alatt a legjobb 12 válogatott részvételével rendezik meg az eseményt. A négy háromcsapatos csoportból az elsők jutottak elődöntőbe.
Eredmények, elődöntő:
Svájc-Ausztrália 2-0
  • Jil Belen Teichmann-Storm Sanders 6:0, 6:3
  • Belinda Bencic-Ajla Tomljanovic 6:3, 6:2
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés