Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcaraznak a duplameccses vasárnap sem okozott gondot, stílusosan rúgta be a top10 ajtaját

Eurosport Magyarország

Publikálva 24/04/2022 - 19:41 GMT+2

Az ötödik helyen kiemelt Carlos Alcaraz nyerte meg a 2,66 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben könnyedén verte a szintén spanyol Pablo Carreno Bustát.

Barcelonai tenisztorna - Carlos Alcaraz negyedik trófeája

Fotó: Getty Images

Barcelonai tenisztorna - Alcaraz negyedik trófeája.
A 18 esztendős szupertehetség előzőleg az időjárási körülmények miatt vasárnapra halasztott elődöntőben óriási csatában, 3 óra 39 perc alatt legyőzte az ausztrál Alex De Minaurt úgy, hogy két meccslabdát hárított. Riválisa ugyanakkor két órával kevesebbet töltött a pályán az argentin Diego Schwartzman ellen.
A murciai tinédzseren a fáradtság legkisebb jele sem látszott a fináléban, és mindössze 65 perc alatt begyűjtötte idei harmadik, összességében pedig a negyedik trófeáját. Alcaraz még egy döntőt sem veszített el, és 2022-ben 23-3-as mérlegnél tart.
Alcaraz hétfőtől az ATP világranglistáján már a top10-ben lesz, így Rafael Nadal 17 évvel ezelőtti berobbanása után ő lesz a legfiatalabb teniszező, akinek ez összejött. Az már csak hab a tortán, hogy Nadal is épp a barcelonai trófea magasba emelése után érkezett meg a legjobb 10-be.

Eredmény, döntő:

Alcaraz (spanyol, 5.)-Carreno Busta (spanyol, 8.) 6:3, 6:2
korábban, elődöntő:
MTI (részben)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés