Az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal 12. alkalommal bizonyult a legjobbnak a barcelonai salakpályás férfi tenisztornán, miután az idén 1,7 millió euró (614 millió forint) összdíjazású viadal döntőjében nagy küzdelemben bizonyult jobbnak a másodikként rangsorolt görög Stefanos Tsitsipasnál.

Az első játszma úgy lett Nadalé, hogy 1:1 után brékhátrányba került, de 3:4 után már csak ő nyert gémet. A második szettben két meccslabdája is volt a spanyolnak, amelyeket azonban Tsitsipas hárított, és a rövidítést követően egyenlített. A döntő játszma ugyancsak kiélezett volt, a 34 éves spanyol klasszis 5:5 után a szett első brékjével előnyhöz jutott, majd kiszerválta a találkozót, amely 3 óra 38 percig tartott.
A két játékos kilencedszer mérkőzött meg, a spanyol hetedszer kerekedett a görög fölé. Három évvel ezelőtt ugyancsak ők vívták a döntőt, Nadal akkor kiütéssel (6:2, 6:1) győzte le Tsitsipast.
Australian Open
25 GS-győzelem, Barty menetelése, Zverev első próbatétele a vasárnapi programban
11 ÓRÁJA
Nadal karrierje 87. tornagyőzelmét aratta, idén az elsőt. Tsitsipas 15. döntőjében hat siker mellett kilencedszer maradt alul, 2021-ben 2-ből egy a mutatója.

Nadal karrierje 87. tornagyőzelmét aratta Barcelonában - videó

Eredmény, döntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Tsitsipas (görög, 2.) 6:4, 6:7 (6-8), 7:5
Forrás: MTI
Australian Open
Nadal ellen kelleni fog a hókuszpókusz meg a többi hűhó
14 ÓRÁJA
Australian Open
Nagyot küzdött Nadal, már a 16 között van az Australian Openen
TEGNAP 13:59