Szerencsére ritkán látunk olyat teniszmeccs közben, amit Indian Wellsben, Victoria Azarenka mérkőzésén láthattunk. A fehérorosz versenyző az elveszített első szett után a másodikban szervált, amikor egy rontás után elkezdett sírni. Ellenfele és a vezetőbíró sem igazán értette, hogy mi a gond. Végül Azarenka könnyeit nyelve folytatta a meccset, amin kikapott.
Elena Rybakina nem tűnt túlzottan megértőnek, az értetlenségének pedig a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón hangot is adott:
Roland-Garros
Nadalt nagyon várja a Garrosra a tornaigazgató, aki a női tenisz új generációját is méltatta
16/05/2022 18:12
„Senki nem értette mi történik vele. Először azt hittem, hogy ápolást kér, de aztán csak álltunk néhány percig. Ilyen helyzetben figyelmeztetést kellett volna kapnia a bírótól időhúzásért. Nem vagyok ellene, de a szabály az szabály. Ha én csinálnék ilyet, akkor is ezt mondanám.”
Úgy tűnik, hogy nem csak a kazah lány akadt ki Azarenkára, legalább is erre utal, hogy a fehérorosz törölte a közösségi médiás felületeit. Korábban még egy közleményt adott ki az ukrán háborúval kapcsolatban.
„Borzasztóan elkeserít, ami Ukrajnában történik az elmúlt napokban. Szörnyű azt látni, hogy mennyi ártatlan ember szenved és fog szenvedni az értelmetlen erőszak miatt. Már kiskoromtól kezdve úgy láttam, hogy az ukrán és fehérorosz nemzet és emberek barátságosak és támogatóak egymással. Most viszont az együttműködés helyett értelmetlen erőszak szakít szét minket. Sokat gondolok mindenkire, aki közvetlenül vagy közvetve érintett a háborúban, ami ennyi fájdalmat okoz mindenkinek. Csak azt remélem, hogy a lehető leghamarabb újra béke lesz.”
Fehéroroszország az oroszok oldalán háborús agresszorként lépett fel, emiatt pedig az ATP, WTA és ITF is büntette őket. A játékosaik ugyan „semleges színekben” pályára léphetnek, de a Davis és Billie Jean King Kupából kizárták a válogatottakat.
Forrás: eurosport.com
Internazionali BNL d'Italia
A világelső Swiatek már negyedszáz győzelemnél tart zsinórban
12/05/2022 17:40
Internazionali BNL d'Italia
Osaka a boldogság nyomában, ami nála nem egyenlő a teniszmeccsek megnyerésével
09/05/2022 19:21