Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Már most tartanak Nadal visszatérésétől a topjátékosok: „Bárki játszhat vele az első körben!”

Németh Dániel

Frissítve 04/12/2023 - 11:03 GMT+1

Taylor Fritz számított rá, hogy Rafael Nadal 2024 elején visszatér a teniszhez, és úgy gondolja, ezzel a sportág csak jól járhat. Attól viszont már most tart, mi lesz azokkal a kiemeltekkel, akik a spanyol ágára kerülnek, szerinte ugyanis rozsda ide vagy oda, Nadal mindenkire veszélyt jelent majd.

Taylor Fritz megtörte Rafael Nadal veretlenségi sorozatát

Rafael Nadal közel egy év kihagyás után ragad újra teniszütőt hivatalos mérkőzésen.
Hónapok óta találgatták, mikor térhet vissza a pályára a 22-szeres Grand Slam-bajnok, aki két meccs híján a teljes 2023-as szezont kihagyta csípősérülése miatt. A spanyol azóta a hivatalos csatornáin megerősítette, hogy a december 31-én rajtoló brisbane-i tenisztornán már ott lesz a mezőnyben, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Australian Open mezőnyében is láthatjuk.
Nadal a kihagyás miatt a legjobb 600-ból is kicsúszott (jelenleg a 664. helyen áll), ám a védett ranglistának köszönhetően a visszatérést követő első 12 versenyén főtáblás lesz. (Ami persze az ő esetében csak formalitás, hiszen nincs olyan verseny a világon, ahol ne adnának neki szabadkártyát, ha éppen arra lenne szüksége.)
Az viszont biztos, hogy Nadal akkor sem lesz kiemelt az Australian Openen, ha végül az indulás mellett dönt, ami külön érdekességet jelent a sorsolás szempontjából. Hiába bizonytalan a 22-szeres GS-bajnok formája a hosszú kihagyás után, abban mindenki egyetért, nem szívesen találkozna Nadallal egy Grand Slam első körében. Márpedig nagy rá az esély, hogy egy kiemeltet kapjon a torna elején a 2022-es bajnok.
Erről beszélt nemrég Taylor Fritz is, aki egyrészt örül Nadal visszatérésének, másrészt tart is attól, mi várna rá ellene.
picture

Nem indult jól Nadal vb-je, kikapott Fritztől a csoportkörben

„Számítottam a visszatérésére, Rafáról beszélünk. Nem gondoltam, hogy anélkül vissza fog vonulni, hogy szerencsét próbálna. Számoltam azzal, hogy egy év szünet után, valamikor az év elején visszatér. Ez a tenisz egészére nézve jó hír.”
Úgy gondolom, nehéz dolga lehet, talán az elején rozsdás lesz. De még így is őrület, hogy lesznek olyan versenyek, amelyeken nem kiemelt. Bárki kaphatja Rafát az első fordulóban!
„Rafáról beszélünk, aki abban az esetben is jól fog játszani, ha az elején egy kicsit rozsdás, vagy időre van szüksége. Sok srác számára nehéz lesz a versenyek elején játszani vele” – jósolta az amerikai, aki jelenleg a 10. helyen áll a rangsorban.
Nadal legutóbb Mackenzie McDonald ellen lépett pályára az Australian Openen. A találkozót a csípősérülése ellenére nem adta fel, viszont három szettben kikapott az amerikaitól.
Forrás: Tennis Majors

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés