Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rafa Nadal utolsó évét láthatjuk Nick Kyrgios szerint

Minich Réka

Frissítve 15/01/2024 - 11:42 GMT+1

Nick Kyrgios reméli, hogy Rafael Nadal hamarosan visszatérhet a pályára kisebb izomsérülése után, de szerinte, ha reálisan nézzük, akkor ez lesz a spanyol utolsó éve profiként. Az ausztrál csuklósérülése miatt nem tud játszani, ezért az Australian Openen az ESPN és az Eurosport szakértőjeként dolgozik.

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Rafael Nadal ugyan év elején visszatért, de Brisbane-ben újabb sérülést szenvedett el, ami miatt újabb pihenőre kényszerült.
Rafael Nadal még a 2023-as Australian Openen szenvedett el egy komoly csípősérülést, ami miatt műtétre szorult és az egész évet kihagyta. Idén januárban végre sikerült újra pályára lépnie Brisbane-ben, de a harmadik fordulóban újabb izomsérülést szenvedett. Így az idei Australian Open is ugrott a számára, de szerencsére legalább nem a tavalyi sérülése újult ki.
Az újabb kihagyás után ismét felerősödtek azok a hangok, akik attól tartanak, hogy Nadalt már nem fogjuk a pályán látni, úgy, hogy komoly teljesítményt nyújtson.
Ausztráliában most Nick Kyrgios sem teniszezhet régóta fennálló csuklóproblémája miatt, úgyhogy addig az Eurosport szakértőjeként is dolgozik a tornán. Természetesen Nadalról is volt véleménye, most ezt is elmondta:
„Nekem is ez a félelmem, egy ilyen hosszú kihagyás után szinte természetes, hogy újabb apró problémák fognak előjönni. Szerintem minden profi sportoló fél ettől egy kicsit, nehogy túl korán térjünk vissza és újra kiújuljon a sérülésünk.
Őszintén remélem, hogy nem adja fel és még sokáig láthatjuk teniszezni, hiszen mindenki tudja, hogy mekkora ikonja a sportágunknak. De őszintén szólva, nagy pénzt tennék arra, hogy az idei lesz az utolsó szezonja. Szerintem már most is a Roland Garrosra figyel, ott akar még igazán jól játszani.”
'You'll get good Nick today' - Kyrgios CUBE commentary
Az idei első Grand Slam torna előtt már Mats Wilander is hasonlóan gondolkodott, szerinte most már minden percet élvezni kell, amikor Nadalt a pályán láthatjuk.
„Borzasztóan szomorú, hogy nem láthatjuk Ausztráliában. Az első három meccsén nagyon biztató volt a játéka, meccsről meccsre egyre jobb volt.
Talán annak örülhetünk, hogy csak egy kisebb izomszakadásról van szó, nem pedig valamelyik nagyobb izma sérült meg. Sajnos a hosszú évek kemény játéka megviselte az ő testét is. Nagyon nem fair, hogy pont Rafa szenved így, hiszen az ő akaratereje egészen kivételes.
Szinte sosem volt olyan szezonja, amit megúszott volna sérülés és kihagyás nélkül. Emiatt is sokan alapvetésnek veszik, hogy a visszatérése után azonnal emberfeletti teljesítményre képes, de most már 37 éves, talán utoljára fog visszatérni.
Itt az ideje, hogy elkezdjük ünnepelni a pályafutását, hiszen az ő szenvedélye nélkül ma biztos, hogy nem lenne ilyen játéka Stefanos Tsitsipasnak, vagy éppen Carlos Alcaraznak.
Számomra úgy tűnik, hogy ő volt a nagy hármasból az, aki a legjobban inspirálta a fiatalokat, nem pedig Federer vagy Djokovic. Mindig sportszerűen küzdött, a sportemberi nagysága egészen kivételes. Talán túlságosan is akart néha, de igazából ezt az akaraterőt szeretnénk minden fiatal játékosban is látni.”
picture

Rafael Nadal- Brisbane 2024.

Fotó: Getty Images

Laura Robson viszont egy kis reménysugarat adott a rajongóknak. Szerinte Nadal akár már a februári Qatar Openen visszatérhet.
„Híreim vannak, amik ráadásul nem is csak pletykák. Jelenleg az a terv, hogy Dohában visszatér, ami csak néhány héttel lesz az Australian Open után. Úgy tűnik, hogy a sérülés nem volt olyan vészes, inkább csak elővigyázatosak voltak.
Nem tudom, hogy tényleg képes lesz-e már akkor újra pályára lépni, de az mindenképpen optimizmusra adhat okot, hogy ezzel a dátummal terveznek. Persze abban is egyetértek a többiekkel, hogy Rafa számára a salakos szezon a legfontosabb, szóval érdekesen hangzik, hogy még azért a keménypályás szezonban szeretne pályára lépni.”
Forrás: Eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés