Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rafael Nadal minden idők talán legfontosabb teniszezője Mats Wilander szerint

Takács Márton

Frissítve 11/01/2024 - 20:52 GMT+1

Australian Open - Az Eurosport szakértője, Mats Wilander reméli, hogy Rafael Nadal a saját feltételei szerint fejezi majd be egyszer a teniszt, nem akkor, amikor kénytelen rá. Nadal az év első Grand Slam-tornáján egyéves kihagyás után szerepelt volna, de a Brisbane Internationalen a Jordan Thompson elleni harmadik fordulós veresége során izomszakadást szenvedett, és visszalépett az AO-tól.

Mi lesz Nadal sorsa 2024-ben, aggódni kell Djokovic sérülése kapcsán?

Nagy dicséretben részesült az Ausztrál Opentől visszalépni kényszerülő Rafael Nadal az Eurosport szakértőjétől, Mats Wilandertől.
Mats Wilander, az Eurosport szakértője szerint Rafael Nadal nem csak játékban minden idők egyik legnagyobbja, de úgy is jellemezte a spanyolt, mint a sportág talán legfontosabb teniszezőjét.
Nadal a tenisz egyik leghíresebb korszakának volt részese, amikor ő, Roger Federer és Novak Djokovic új magasságokba emelte ezt a sportot. A rivalizálásuk során 66 Grand Slam-győzelmet osztottak meg egymás között, de az idő nem kegyelmez senkinek.
Federer már visszavonult, miután nem tudott felépülni a pályán kívül elszenvedett térdsérüléséből, míg Nadalnak hosszú és jól dokumentált a fizikai betegségeinek listája a pályafutása során.
A 37 éves játékos 2023 nagy részét kihagyta egy csípőhajlítóizom-probléma miatt, amely műtétet igényelt, mielőtt bejelentette, hogy az idei Australian Openre visszatérhet.
Kénytelen volt azonban visszalépni Melbourne-től, miután a Brisbane Internationalen a Jordan Thompson elleni harmadik fordulós vereség során kisebb izomszakadást szenvedett.
Ez újabb aggodalmakat váltott ki, hogy talán utoljára láthattuk Nadalt - aki korábban elismerte, hogy 2024 lehet az utolsó éve a touron -, mint olyan sportolót, aki képes a legmagasabb szinten versenyezni öt szetten keresztül a Grand Slam-tornákon.
picture

Nadal egyetlen kérdéssel és egy kacsintással zavarba hozta Federert egy interjú kellős közepén

De bármi is történjék, Wilander reméli, hogy a 37 éves játékos a saját feltételei szerint távozhat majd egyszer a pályákról, mint az előtte járó legendák, akik már letették az ütőjüket.
"Természetesen azt szeretnénk, ha el tudna búcsúzni. Abban már nem vagyok benne biztos, hogy ez a búcsú hogyan fog kinézni. Nyilvánvaló, hogy talán minden idők egyik legnagyobb búcsúja volt, amit Roger Federer produkált a Laver-kupán az O2 Arénában. Nem lett váratlan, hogy végül búcsúzik, de ez nem volt egy nagyon komoly tenisznap.
Rafa Nadallal párosban játszhatott, az amerikaiak ellen veszített, és ez egy boldog nap lett akkor is, ha Federer kikapott. Bizonyos értelemben az ő feltételei szerint zajlott. Igen, sérült volt, de már idősebb is.
Serena Williams búcsúztatása a US Openen csodálatosan sikerült. Megtöltötte a stadiont, ahol Anett Kontaveit végül legyőzte. Lehet, hogy Nadalnak nem adatik meg hasonló. Csak annyit szeretnék látni Rafa Nadaltól, hogy akkor búcsúzzon el, amikor el akar búcsúzni, nem pedig akkor, amikor kénytelen lesz rá. Jelenleg a sérülések világa nem túl kedves” - mondta Wilander.
picture

Így jelentette be Rafael Nadal, hogy nem indul a Roland Garroson

Nadal a pályafutása során mindent elért, amit csak el lehet érni a férfi teniszben, de sehol sem volt olyan sikeres, mint a Roland Garroson. A Salakkirály mind a 14 döntőjét megnyerte a párizsi salakon, és 115 ottani mérkőzésen mindössze három vereséget szenvedett.
Ezt a rekordot Federer, aki a Garroson négy döntőben is kikapott nagy riválisától, a sport egyik legnagyobb teljesítményének nevezte.
Egy ideális világban Wilander szerint ez lenne a tökéletes helyszín arra, hogy egy olyan játékos zárja le ott a pályafutását, aki szerinte többet tett a sportágért, mint bárki más a történelemben.
"Azt hiszem, jó lenne látni, hogy egészséges, talán eljönne a Roland Garrosra, játszana még egyszer, talán nyerne néhány meccset, és kikapna valakitől, akitől megérdemelné” - folytatta Wilander.
picture

Australian Open: Nadal - McDonald - a mérkőzés legjobb pillanatai

"Egy fiatalabb játékos ellen, vagy talán egy kolosszustól, talán Novak Djokovictól. De csodákban reménykedünk, és a csodák nem ritkán történnek meg.
Látni őt még egyszer játszani Brisbane-ben zseniális volt, látni a szenvedélyét, látni, ahogy úgy izzad, mint senki más. Azt hiszem, ez lesz az az emlék, ami Rafával kapcsolatban megmarad, nem pedig az a sajtóhír, amiben az áll, hogy ’sajnos vissza kell lépnem az Australian Openről’.
Én nem ezt nézem. Nadal utolsó képét nézem, ahogy izzad, és meccslabdákat hagy ki Brisbane-ben Jordan Thompson ellen. Ez az én emlékem.
Ő minden idők egyik legnagyobb játékosa, és talán minden idők legfontosabb profi teniszezője.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés