Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic gyenge játéka még az Eurosport szakértőit is meglepte

Minich Réka

Frissítve 27/01/2024 - 13:34 GMT+1

Novak Djokovic négy játszmában kapott ki az Australian Open elődöntőjében Jannik Sinner ellen. Nem csak az számított meglepetésnek, hogy a szerb kikapott, de még csak fel sem tudta venni a versenyt a fiatal olasszal. Az Eurosport szakértőit is meglepte a gyenge játék, de Boris Becker szerint az egész tornán komoly problémák voltak a játékával.

Sinner olyat tett, amit még senki: Djokovicot legyőzve döntős az Ausztrál Openen

Novak Djokovic 33 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát törte meg Jannik Sinner Melbourne-ben.
Idén új győztese lesz az Australian Opennek, miután Novak Djokovic kikapott az elődöntőben az olasz Jannik Sinner ellen. John McEnroe őszintén meglepődött a mérkőzés után, és már azon merengett, hogy vajon ez tényleg az őrségváltást jelzi-e.
„Végre tényleg nyerhetnek a fiatalok? Már egy ideje erre várunk. Eddig, amikor Novak Alcarazzal vagy Sinnerrel játszott mindig fel tudott nőni az alkalomhoz. Amikor én jártam a pályafutásom végén és jött Pete Sampra vagy Andre Agassi, akkor rögtön tudtam, hogy itt az ideje visszavonulnom. Novak előtt le a kalappal, hogy még mindig kitart.
Most viszont elképesztően gyengén játszott, egyértelműen Sinner volt a jobb játékos. Korábban már sokszor kikapott Novaktól, ennek ellenére most nagyon szépen összeszedte magát, pedig a végén még a közönség is Djokovicot támogatta. A harmadik játszma végén, a rövidítés után sokan azt hihették, hogy Novak megint vissza tud jönni a meccsbe, de Sinner esélyt sem hagyott neki.”
picture

Boris Becker | Jannik Sinner | Novak Djokovic | Matchball Becker - Episode 25 | Australian Open 2024 | Visual | Tennis | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

Boris Becker korábban edzője volt a szerbnek, így nála jobban kevesen ismerik a mentalitását. Ennek ellenére a német szerint egyáltalán nem volt meglepő Djokovic veresége, rögtön 3 dolgot is kiemelt, amivel az egész tornán szenvedett.
„Nem lep meg, hogy Sinner nyert, de az igen, hogy mennyire könnyedén. A harmadik játszma könnyen kibillenthette volna, de végig nyugodt tudott maradni. Sokat elmond az adogatásairól, hogy Novak – aki a világ legjobb szervafogadója – még bréklabdáig sem jutott el.
Nem ez volt Djokovic legjobb Australian Openje. Szenvedett a formájával, a ritmussal és a szervájával szinte minden meccsén. Az elődöntőben pedig szembe jött egy jobb teniszező.
Meglepő, hogy ilyen nyugodtan fogadta a vereségét, ez nem így szokott lenni nála. Talán ő is felismerte, hogy most nincs a legjobb formájában, most nem balszerencse miatt veszített. Ettől is lehet valaki ekkora bajnok, hogy felismeri, amikor nem az ő napja van.”
Justine Henin egyetértett szakértőtársával, őt is nagyon meglepte, amit az első elődöntőben látott.
„Már a Fritz elleni meccsén is többször megküzdött a bréklabdákkal Djokovic. Már a korábbi mérkőzésein is voltak aggasztó jelek számára, de mind ismerjük, hogy mekkora küzdő. Most is inkább az volt a meglepő, hogy nem tudott reagálni az ellenfele jó játékára.
Sinner nagyon jól játszott, de ezt is vártuk tőle, inkább az volt a meglepő, hogy Novak mennyire gyenge volt. Azt viszont nagyon becsülöm benne, hogy mennyire jól fogadta ezt a vereséget, néha be kell ismerni, hogy ma nem te voltál a jobb.”
Laura Robson szerint a déltiroli győzelme elrontotta a hangulatot Melbourne-ben.
„Szinte teljes némaságban fogadták a nézők Sinner győzelmét, rengeteg Djokovic drukker volt kint. Kint voltak a zászlóik, már készültek a bulira, hogy a döntőt ünnepeljék, de Sinner beleköpött a levesükbe. Egészen elképesztő volt az egész meccsen.
A harmadik játszmában eljutott meccspontig, de mégsem tudta megnyerni a szettet. Ennek ellenére nem keseredett el, hanem tartotta magát az előre elgondolt tervéhez és végre is tudta hajtani. Az elmúlt hónapokban remek formában volt, nem akkora meglepetés, hogy most a Grand Slamen is megmutatta magát.
Ráadásul nagyon jó fej srác, mindenkivel nagyon könnyen megtalálja mindenkivel a közös hangot. Elképesztően sok pozitív energiát áraszt magából, szerintem sokan örülnek a jó eredményeinek.
Az öröme a meccs végén sokat elmond a karakteréről, nem vártam, hogy majd üvöltve fog ünnepelni, vagy fetreng a földön. Szerintem akkor sem csinálná ezt, ha esetleg megnyerné a trófeát vasárnap. Furcsa lenne azt látni, hogy mondjuk elsírja magát.”
A döntőt vasárnap - magyar idő szerint - fél 10-kor kezdik, Jannik Sinner ellenfele az orosz Daniil Medvedev lesz.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés