Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ki lehet a meglepetésember az Australian Open női döntőjében?

Minich Réka

Publikálva 23/01/2024 - 20:54 GMT+1

Az már kedden kiderült, hogy az egyik női elődöntőt Coco Gauff és Aryna Sabalenka fogja játszani, de a másik ágon biztos, hogy olyan valaki kerül a döntőbe, akire kevesen számítottak. Szerdán Dayana Yastremska, Anna Kalinskaya, Linda Noskova és Qinwen Zheng arra készül, hogy kihasználja Iga Swiatek és Elena Rybakina korai kiesését.

Dayana Yastremska, Anna Kalinskaya, Linda Noskova vagy Qinwen Zheng: sokan nem tippeltek volna arra, hogy valamelyikük döntős lesz az Australian Openen.

Fotó: Quentin Guichard

Dayana Yastremska, Anna Kalinskaya, Linda Noskova vagy Qinwen Zheng: sokan nem tippeltek volna arra, hogy valamelyikük döntős lesz az Australian Openen.
Szombaton játsszák az Australian Open női döntőjét. A tábla alsó feléről az esélyeknek megfelelően Aryna Sabalenka és Coco Gauff jutott el az elődöntőig, de a másik oldal már sokkal érdekesebbnek látszik.
Óriási meglepetésre Iga Swiatek és Elena Rybakina már korán búcsúzott a tornától, így 4 olyan játékosnak adódik lehetősége eljutni egy Grand Slam fináléba, akikről eddig sokat nem hallhattunk. Négyük közül mindössze a kínai Zheng kiemelt, ő a 12. helyen kezdhette az Australian Opent.
Zheng könnyű győzelemmel jutott a negyedöntőbe, miután 6-0, 6-3-ra győzte le Oceane Dodint. A 21 éves játékos tavaly már jutott el hasonlóan sokáig, amikor a US Openen játszhatott negyeddöntőt. Hétfőn a sajtótájékoztatón így mesélt a várakozásairól:
picture

Még a popcorn sem fogyott el a nézőtéren, mire a kínai lány lezavarta a meccsét - videó

„A teniszben sosem tudhatod mi fog történni, nem? Csak a következő ellenfélre koncentrálok, az nem fog számítani, hogy a többiek hogyan teljesítenek. Ha valaki el akar jutni egy Grand Slam döntőjéig, akkor 7 meccset kell játszania, ez mindenki számára ugyanennyi.
Nem tudom, hogy a tavalyi amerikai tapasztalatom hogy segíthet, aki eddig eljutott már mind remek formában van és a legjobbjukat fogják adni. Az a célom, hogy a legjobb tudásom szerint játsszak, meglátjuk mi lesz belőle.”
Zheng ellenfele a világranglista 75. helyén álló Anna Kalinskaya lesz. Az orosz játékos megpróbált nyugodt maradni és élvezni, hogy eddig eljutott.
„Természetesen nagyon örülök, hogy itt lehetek a negyeddöntőben, minden meccset élvezni akarok és csak a következő pontra próbálok koncentrálni. Szerintem még fel sem fogtam, hogy mit vittem véghez itt Ausztráliában.
Próbálok nyugodt maradni és koncentrálni. Nem akarok arra gondolni, hogy meddig juthatok, de az biztos, hogy nagy önbizalmat ad ez számomra a jövőre nézve is.”
A másik negyeddöntőben két ellentétes negyedik fordulós meccset játszó teniszező Yastremska és Noskova nézhet egymással szembe. Az ukrán Yastremska 3-1-es hátrányból fordította meg az első játszmát, hogy kettőben be is fejezze a mérkőzését a 18. kiemelt Victoria Azarenka ellen.
A 19 éves cseh Noskova viszont alig kellett, hogy a pályán legyen, hiszen Elina Svitolina hátsérülése miatt mindössze 3 játék után feladta a meccset. Bár papíron nem Yastremska az esélyes, mégis optimistán várja a negyeddöntőt.
„Tudom, hogy mennyire jó játékos az ellenfelem, láttam pár meccsét itt Melbourne-ben. Nehéz, de érdekes mérkőzést várok. Nem szeretnék sokat foglalkozni vele, magamra kell koncentrálnom, azon fog múlni minden. Noskova remek játékos és jó ember is.”
Noskova ugyan az előző fordulóban pihenhetett, de előtte keményen megdolgozott, hogy idáig eljusson. Korábban ő verte ki a világelső Iga Swiateket is, miután sikerült megfordítania a mérkőzést a lengyel ellen. Természetesen a sajtótájékoztatón arról is kérdezték, hogy ez a meccs mekkora önbizalmat adott számára.
picture

Cseh csoda: a 19 éves Noskova élete legnagyobb győzelmével búcsúztatta a világelső Swiateket

„Ez az év első Grand Slam tornája, ami mindig kicsit nehezebb a játékosok számára, főleg a kiemelteknek. Bármi megtörténhet, majd meglátjuk.
Láthattuk, hogy mennyi meglepő eredmény született már eddig is, nem csak a nőknél, de a férfiaknál is. Mindenki, aki idáig eljutott elképesztő játékos, szóval tuti nehéz dolgom lesz a következő meccsen és remélhetőleg az utána következőn is.”
Mindkét női negyeddöntőt a Rod Laver Arénában rendezik szerdán, hajnali 2 órakor Noskova és Yastremska kezd, majd az esti programban, legkorábban negyed 10-kor kezd Kalinskaya és Zheng.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés