Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Itt a meglepetés: Sinner legyőzte Djokovicot, életében először döntőzhet az Ausztrál Openen

Eurosport Magyarország

Frissítve 26/01/2024 - 09:07 GMT+1

Jannik Sinner 6:1, 6:2, 6:7 (8), 6:3-ra legyőzte Novak Djokovicot, így bejutott az Australian Open döntőjébe. Az olasz teniszező végig magas színvonalon játszott, és még az sem zavarta meg, hogy Djokovic a harmadik játszma rövidítésében meccslabdát is hárított. A szerb teniszezőt ezt megelőzően sosem győzték még le elődöntőben az Australian Openen.

A világelső búcsúztatásával és fantasztikus játékkal jutott döntőbe Jannik Sinner Melbourne-ben

Jannik Sinner négy szettben, 6:1, 6:2, 6:7, 6:3-ra legyőzte Novak Djokovicot az Australian Open elődöntőjében.

A mérkőzést megelőzően Djokovic tökéletes mérleggel rendelkezett az Australian Open elődöntőiben (és döntőiben), mind a tíz alkalommal megnyerte a versenyt, amikor ott volt a négy között. Ezúttal viszont nem úgy indult a meccs, ahogyan azt a szerb szerette volna.
Djokovic tompán, sok pontatlansággal kezdett, Sinner ellenben agresszíven és stabilan teniszezett, ami villámgyorsan kinyitotta az ollót: alig fél óra játék után már adogathatott is a szettért. Hozta is az első játszmát 6:1-re.
Láttunk már Djokovichoz hasonló klasszist is rosszul játszani egy meccs elején, a 24-szeres Grand Slam-bajnok azonban a folytatásra sem pörgött fel, fogadóként teljesen esélytelen volt, ő maga viszont kétszer is elbukta a szerváját.
A szerb tehát hasonló helyzetben találta magát, mint másfél évvel ezelőtt Wimbledonban, amikor 0-2-ről fordított Sinner ellen. Ezúttal több szempontból is nehezebb dolga volt, elsősorban azért, mert az olasz rettentő stabilan játszott, és nem mutatta jelét a visszaesésnek.
picture

Megszakadt Novak Djokovic félelmetes sorozata, Jannik Sinner lehet Ausztrália új királya

Fotó: Getty Images

Djokovicnak ennek ellenére összejött a szépítés. Miután a játszma elején hárított egy bréklabdát, sikerült tartania a szerváját, és legalább a rövidítést kiharcolta. Ugyan Sinnernek 6-5-nél volt egy meccslabdája fogadóként, ezt hárította a szerb, majd az olasz pillanatnyi megingását kihasználva életben tartotta az esélyeit.
Már a rövidítés végén is érződött, hogy Djokovicnak ehhez nagyon sok energiát fel kellett használnia, a negyedik szettben pedig láthatóan erőnléti gondokkal küszködött. El is veszítette az adogatását 1:2-nél, Sinner pedig elképesztően erős maradt fejben, és végigvitte az előnyét.
Djokovic tehát életében először kikapott az Australian Open elődöntőjében, Sinner pedig készülhet karrierje első Grand Slam-döntőjére.
Néhány adalék a mérkőzéshez:
  • Sinner az első olasz teniszező, aki döntőbe jutott az Australian Openen.
  • Djokovic 33 megnyert mérkőzés után szenvedett újra vereséget az Australian Openen, 2018-ban Hyeon Chung győzte le a 4. fordulóban.
  • A sorozatban 33 megnyert meccs Open-éra rekord a tornán, Szeles Mónikával holtversenyben.
  • Djokovic veretlen sorozata 2195 napon, 19 órán és 42 percen át tartott.
  • Sinner az utolsó 10 meccséből 9-et megnyert a top 5-ös teniszezők ellen.
  • Sinner az első férfi olasz teniszező, aki legyőzött egy világelsőt Grand Slamen (korábban 0-23 volt a mérlegük).
  • Djokovic pályafutásában először fordult elő, hogy egy végigjátszott Grand Slam-mérkőzésen egyetlen bréklabdája sem volt.
Eredmény, elődöntő:
  • Sinner (olasz, 4.)-Djokovic (szerb, 1.) 6:1, 6:2, 6:7 (6-8), 6:3
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés