Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Iga Świątek és Casper Ruud is kiesett, Alcaraz egy órát sem töltött a pályán

Minich Réka

Publikálva 20/01/2024 - 16:30 GMT+1

Óriási meglepetésre a cseh Linda Noskova búcsúztatta a világelső Iga Świąteket, ráadásul szetthátrányból fordítva. A férfiaknál Casper Ruud volt a legnagyobb nevű kieső, akit Cameron Norrie ejtett ki. Daniil Medvedev kihasználta Felix Auger-Aliassime gyenge napját és simán ment tovább, csakúgy, mint Carlos Alcaraz. Ez volt az Australian Open szombati játéknapja.

Cseh csoda: a 19 éves Noskova élete legnagyobb győzelmével búcsúztatta a világelső Swiateket

A nap legnagyobb meglepetését a mindössze 19 éves cseh lány, Linda Noskova okozta, aki búcsúztatta a világelső Iga Świąteket. Noskova életében először jutott el egy Grand Slam harmadik fordulójáig, ráadásul az első szettet elbukta, de ez sem állította meg.
Az első játszmában még úgy tűnhetett, hogy Świątek számára nem fog problémát okozni ez a mérkőzés, hiszen egy bréket kihasználva 6-3-al zárt. A lengyel világelső nehéz sorsolást kapott, az első fordulóban Sofia Kenin, utána pedig Danielle Collins ellen kellett pályára lépnie.
Noskova tavaly még simán kikapott Świątek ellen Varsóban, de azóta egyre csak jobb lett, Brisbane-ben például elődöntőig jutott. A második játszma elején komolyan megküzdött a szervájáért, utána pedig nem sokkal brékelt. A döntő játszma előtt Świątek hosszabb szünetet tartott és az öltözőbe vonult, de ez sem segített rajta.
picture

Cseh csoda: a 19 éves Noskova élete legnagyobb győzelmével búcsúztatta a világelső Swiateket

A harmadik szettben kétszer is brékelnie kellett, mert az elsővel megszerzett előnyét rögtön el is bukta, de még ez sem zavarta meg abban, hogy a nap meglepetését hozza.
„A meccs nagyon nehéz volt, ahogy haladtunk előre, éreztem, hogy egyre közelebb vagyok a győzelemhez, de nagyon nehéz volt a befejezés. Nagyon örülök, hogy nyertem, főleg, hogy mikor láttam, hogy Iga ellen kell játszanom, másra sem tudtam gondolni, csak erre a meccsre.
Csak próbáltam fejben felkészülni, semmi veszítenivalóm nem volt a pályán, mégis úgy éreztem magam, mint akinek lenne.
Most csak remegek, nem tudom mit fogok csinálni ezután. Lehet, fel fogok robbanni. Most csak szeretnék egy kis időt a családommal tölteni és élvezni ezt a mai győzelmet.
Tudtam, hogy ha elég agresszív vagyok, akkor bárki ellen tudok nyerni. Tudom, hogy mennyit fejlődtem az előző évben, de örülök, hogy ma meg is tudtam mindenkinek mutatni.”
Świątek így nyilatkozott a kiesése után:
„Nem élveztem idén a játékot Ausztráliában, az első két meccsemen nagyon feszült voltam, sok dolgot rosszul csináltam. Ma kicsit jobban éreztem magam, mégis kiestem. Tavaly január után sok tornán indultam, sikerült is javítanom. Most sincs okom kétségbe esni, sok célunk van még idénre, még 11 hónapunk van ezeket elérni.”
A férfiaknál a legkomolyabb kieső a 11. helyen kiemelt Casper Ruud volt, aki a brit Cameron Norrie ellen 4 játszmában kapott ki. A korábbi egymás elleni meccseiken Norrie mindössze egyetlen szettet tudott megnyerni, de ma 3 is összejött neki. Ezzel a balkezes játékos másodjára tudott a legjobb 20-ban lévő játékos ellen nyerni egy Grand Slamen.
picture

Ruudbye: Cameron Norrie nagy meccsen verte a háromszoros Grand Slam-döntőst

„Bátran kellett játszanom. Majdnem a második szettet is megnyertem, de Casper is nagyon erős volt. Nem hagytam, hogy ez kizökkentsen, végig jól koncentráltam. A harmadik játszma elején nagy energiával kezdtem. Végig azt tudtam játszani, amit előre elterveztem, amivel sikerült is a továbbjutás.
Az előszezonban az volt a legfontosabb, hogy sokkal agresszívabb legyek a pályán, amit ma meg is tudtam mutatni.”
picture

Nem lepte meg a fiatal amerikai srác Zverevet, jónak ígérkező meccs vár a németre

Norrie ellenfele az a Sascha Zverev lesz, aki simán ment tovább a fiatal amerikai, Alex Michelsen ellen. A német 3 játszmában zárta le a meccset, egyedül a második végén került hullámvölgybe.
„Nagyon elégedett vagyok, főleg az első másfél játszmával, amikor szinte hiba nélkül tudtam játszani. Utána kicsit elvesztettem a koncentrációmat, ezen kell majd javítanom.”
Dannil Medvedevnek is csak 3 szettre volt szüksége a továbbjutáshoz Felix Auger-Aliassime ellen. A korábbi 6 meccsüket mind az orosz nyerte, a kanadai játékos 42 ki nem kényszerített hibájával ma sem tudta megszorongatni ellenfelét. Medvedev a mérkőzés után kiemelte, hogy nem volt könnyű dolga azután, hogy az előző mérkőzése majdnem hajnali 4 órára fejeződött be.
picture

Hiába a hajnalozás Ruusuvuori ellen, Medvedev simán verte Felix Auger-Aliassime-ot

„Nehéz volt, főleg az előző meccsem után, de örülök, hogy ilyen jól tudtam játszani. Nem akartam annyit futni, szóval igyekeztem olyanokat ütni, hogy neki kelljen. A harmadik játszmára már sikerült belelendülnöm, volt néhány szép ütésem is.
Láttam Nuno Borges meccsének az elejét, nagyon jól játszott a srác. Nem semmi, hogy így megverte Grigor Dimitrovot, aki remek formában volt mostanában. A következő meccsen meg akarom mutatni, hogy én vagyok a jobb játékos.”
picture

A portugál meglepetésember a bombaformában lévő Dimitrovot is kiejtette

Nuno Borges a 13. kiemelt Dimitrov ellen nyert, így első portugálként jutott el a legjobb 16 közé egy Grand Slam-tornán. Korábban Borges még a második fordulón sem jutott tovább ilyen rangos versenyen. A hatalmas győzelme után így nyilatkozott a pályán:
„2. hét az Australian Openen, ki gondolta volna. A harmadik játszmában fordult meg először a fejemben, hogy akár nyerhetek is. Egy teniszmeccsen bármi megtörténhet, erre a mai nap is jó példa volt. A teniszben egy győztes meccs könnyen adhat önbizalmat, de ez nem sokáig tart, hiszen 2 nap múlva már jön is a következő.”
picture

A fiatal kínai sérülése miatt elmaradt a nagy meccs Alcaraz és Shang között

Carlos Alcaraznak nem volt nehéz dolga, hiszen kínai ellenfele Shang Juncheng sérülten állt ki ellene és végül a harmadik játszma elején fel is adta a meccset. Alcaraz rendkívül sportszerűen fogadta a győzelmét.
„Senki nem így akar továbbjutni, remélem hamar fel fog épülni. Remek játékos, nagyon erősen kezdte az idei szezont.
Örülök, hogy eljutottam a második hétig, célom volt, hogy jobban szerepeljek, mint 2022-ben.”
A következő körben Alcaraz Miomir Kecmanovic ellen lép majd pályára.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása