Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Australian Open, vasárnapi program – Jön a kengyelfutó, a mészáros, a francia hős és a többiek

Kálmán Laci

Frissítve 20/01/2024 - 20:29 GMT+1

A végéhez közeledik az Australian Open első hete, és az izgalmak egyre fokozódnak. Kérdés, mire mehet az élete teniszét játszó francia hős, Adrian Mannarino az egyre magasabb fokozatra kapcsoló Novak Djokovic ellen. Várjuk, Aryna Sabalenka képes lesz-e egy újabb mészárlásra Amanda Anisimova ellen. De pályára lép mások mellett Jannik Sinner, Andrey Rublev és Stefanos Tsitsipas is.

A tét a negyeddöntő: Djokovic, Sinner, Tsitsipas és Rublev már vasárnap bebiztosíthatja a helyét

Novak Djokovic – Adrian Mannarino, Rod Laver, 2. mérkőzés

Sokan talán arra számítottak, hogy a torna ezen pontján Ben Shelton néz majd farkasszemet a tízszeres bajnokkal. Nos, nem így alakult, és ez még véletlenül sem fanyalgás akar lenni, Mannarino előtt ugyanis le mindenféle kalappal, ami csak létezik, hatalmasat menetel ezen a tornán.
Persze felmerül a kérdés, mire mehet valaki Melbourne-ben Djokovic ellen úgy, hogy 35 éves, és túl van egymás után három ötszettes meccsen. A logikus válasz erre a kérdésre az, hogy valószínűleg nem sokra. Mivel azonban a szerb az egyértelműen javuló formája ellenére is sebezhetőbb, mint általában, Mannarinót meg úgy viszi a szíve, hogy attól, az ember libabőrös lesz, mi nem írnánk le teljesen a francia hőst.
Ha a franciák úgy drukkolnak, mint eddig, ha az adrenalinlöket kitart még egy darabig benne, ha valahogy képes volt regenerálódni az előző három meccséből, akkor játszhat egy jó meccset Djokoviccsal. De nem kérdés, a szerb a masszív favorit.
picture

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Aryna Sabalenka – Amanda Anisimova, Margaret Court, 2. mérkőzés

A címvédő megsemmisítő verést mért az előző körben Lesia Tsurenkóra, konkrétan még játékot sem engedélyezett neki. Azt azonban, hogy ez nem egy kicsúszott eredmény volt Sabalenkától, jól mutatja, hogy az első két fordulóban sem hagyott kétséget afelől, hogy ő a jobb játékos.
Anisimova ellen azért egy kicsit változhat a forgatókönyv. A fiatal amerikai ugyanis nincs híján az erőnek, főleg a fogadásait üti borzasztó jó időzítéssel. Kőkemény ütésváltásokra lehet számítani, és ha jó napot fog ki az amerikai, vagy esetleg az erejével és a stabilitásával el tudja bizonytalanítani Sabalenkát, akár még szoros találkozó is lehet a dologból.
A fegyverei tehát megvannak Anisimovának, a kérdés talán inkább az, hogy fel van-e készülve arra, hogy egy ilyen fontos tornán legyőzze a világ egyik legjobbját. Tehát, ha sikerül is szorosan tartania a játszmákat, vajon mire mehet a címvédő ellen a végjátékban? Látványos meccsre számíthatunk, úgyhogy mindenképp érdemes lesz követni.
picture

Aryna Sabalenka

Fotó: Getty Images

Jannik Sinner – Karen Khachanov, Margaret Court, 3. mérkőzés

Bár Khachanov korábban játszott már elődöntőt is az Ausztrál Openen, és kiváló, kiegyensúlyozott teniszre képes, valamiért úgy érezzük, nem lehet valós esélye Sinner ellen. Az olasz annyira egyben van, annyira lehengerlő, és annyira gyorsan fejlődik, hogy némi túlzással azt mondhatjuk, napról-napra jobban teniszezik.
És ez a „jobban” most már egy olyan magas szint, hogy több, a teniszhez nagyon jól értő barátunk szerint ő a topfavorit ezen a tornán. Eddig valóban nagyon meggyőző, borzasztóan magas színvonalon teniszezik, és kiegyensúlyozott is, gyakorlatilag hullámvölgy nélkül játszik.
Khachanov persze bízhat az adogatásában, de összességében nem érezni benne azt az átütő erőt, ami ahhoz kellene, hogy képes legyen elkapni valakit a legeslegjobbak közül. Sinner szerintünk kíméletlen lesz az orosszal, meglepődnénk, ha nem sima háromban menne tovább.
picture

Jannik Sinner, AusOpen 2024

Fotó: Getty Images

Barbora Krejcikova – Mirra Andreeva, John Cain, 3. mérkőzés

Ha van izgalmas párosítás ezen a játéknapon, akkor ez mindenképpen az. Mindketten hátrányból fordítottak az előző körben, a még csak 16 éves Andreeva szó szerint a szakadék széléről táncolt vissza Diane Parry ellen, de Krejcikova is alaposan megszenvedett Storm Hunterrel.
Azt gondolhatnánk, hogy a cseh az érettebb teniszező kettejük közül, és kétségtelen, több tapasztalata van, mint az orosznak. Andreevában azonban olyan belső erő van, olyan önbizalom és higgadtság, amihez foghatót ennyire fiatalon valószínűleg Martina Hingisnél láttunk utoljára.
Mindezek alapján úgy érezzük, hogy az orosz megzavarhatatlan és kizökkenthetetlen lesz ezen a meccsen. Lehet, hogy Krejcikova küldözgeti majd őt jobbra-balra a pályán, a fontos pillanatokban azonban szerintünk az orosz lesz stabilabb, és szoros meccsen ugyan, de ő jut majd tovább.
picture

Mirra Andreeva

Fotó: Getty Images

Alex de Minaur – Andrey Rublev, Rod Laver 3. mérkőzés

Na, arra, hogy ez kemény lesz, nagyban mernénk fogadni. De Minaur talán soha nem játszott még annyira jól, mint mostanság, ráadásul esélye van egy nagy menetelésre hazája GS-tornáján. Borzasztó motivált lesz, és őt általában tényleg feldobja a hazai közönség, iszonyú jól tud ugyanis szörfözni azon az energián, amit a jelenlévő szurkolók adnak neki.
Vele szemben ott áll majd Rublev, akinek van már megszámlálhatatlan negyeddöntője GS-ekről, konkrétan kilenc, úgyhogy, ha legyőzi az ausztrált, meglesz neki a tizedik is. De vajon legyőzi-e? Veretlen még idén, de az első körben rezgett neki nagyon a léc, azóta viszont rendkívül stabilan játszik.
Picit lassúak a körülmények, ami kedvezhetne akár a kengyelfutó De Minaurnak, ugyanakkor az is igaz, hogy Rublevnak így több ideje lesz odaállni a brutális alapütéseihez. Nem akarunk tippelni, inkább nézni akarjuk őket, ahogy push-olják és kifacsarják majd egymást és magukat. Lehetőleg öt szetten keresztül.
picture

Andrey Rublev

Fotó: Getty Images

Az Eurosport várható vasárnapi programja

Eurosport 1
01.00: Marcelo Arevalo / Mate Pavic – Kevin Krawietz / Tim Puetz
02.00: Magdalena Frech – Coco Gauff
utána: Novak Djokovic - Adrian Mannarino
09.00: Alex De Minaur – Andrey Rublev
Eurosport 2
02.00: a Marcelo Arevalo / Mate Pavic – Kevin Krawietz / Tim Puetz páros mérkőzés folytatása az Eurosport 1-ről
nem előbb, mint 03.00: Amanda Anisimova – Aryna Sabalenka
(valószínűleg belenézünk Taylor Fritz és Stefanos Tsitsipas találkozójába)
utána: Jannik Sinner - Karen Khachanov
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása