Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic: A fiatalokkal jobb a kapcsolatom, mint Federerrel és Nadallal volt

Németh Dániel

Frissítve 22/01/2024 - 18:50 GMT+1

Daniil Medvedev nemrég felidézett egy 2017-es történetet arról, hogy Novak Djokovic felajánlotta, hogy a magánrepülőjével utazzanak el a Szerbia-Oroszország Davis-kupa-mérkőzésre. A szerb teniszezőt ennek kapcsán megkérdezték, milyen a viszonya a mai generációval, és mi a különbség a legnagyobb riválisaihoz, Roger Federerhez és Rafael Nadalhoz fűződő kapcsolatához képest.

Djokovic káprázatos döntőben kerekedett felül Daniil Medvedeven - összefoglaló

Ha össze kellene hasonlítani, milyen a kapcsolatom velük, és milyen volt Federerrel és Nadallal, a fiatalokkal sokkal jobb. Élvezem.
- mondta Novak Djokovic, amikor arról kérdezték, mennyire ért szót a mostani játékosokkal.
Az apropót Daniil Medvedev nyilatkozata szolgáltatta, aki nemrég újra felidézett egy 2017-es történetet, amikor a Szerbia-Oroszország Davis-kupa-párharc előtt Djokovic felajánlotta neki egy közös edzés után, hogy ha már úgyis egy irányba tartanak, akkor elviszi őt a magángépével Nišbe.
„Hihetetlen a sztori, az biztos. Novakkal edzettünk. Elég vicces volt, meg is jegyezte, hogy pár napon belül egymás ellen játszunk a Davis-kupában.
Azt feleltem, hogy igen.
Te is ott leszel?
Megyek, ez lesz az első.
Erre megkérdezte, mikor utazok.
Mondtam, hogy szombaton.
Ő pedig visszakérdezett, hogy vele tartok-e.
picture

Djokovic káprázatos döntőben kerekedett felül Daniil Medvedeven - összefoglaló

Úgy gondolom, elég visszahúzódó ember vagyok. Elsőre nemet mondtam. A szövetség már megvette a jegyeket. Volt egy átszállás, három óra út, meg még egy kevés. Ott álltam, azon morfondírozva, hogy talán igent kellett volna mondanom. Egy órával később, az edzés végén megkérdeztem, valóban vele mehetek-e.
Mondta, hogy igen.
Én pedig elfogadtam.
Szerintem ez az, amit az emberek nem feltétlenül tudnak Novakról. Kemény tud lenni a pályán, mint ahogyan én is. Lehet ilyen is, olyan is. Amikor először találkoztunk, a 400. helyen álltam a ranglistán. Most a harmadik vagyok, de voltam már első is. Mégis úgy érzem, hogy ugyanúgy kezel, mint korábban.
Biztos, hogy azóta sokkal inkább a riválisává váltam. Mégis ugyanúgy viszonyul hozzám a pályán kívül, amikor összefutunk. Szeretem ezt benne.”
Djokovic a szerb sajtó előtt megköszönte Medvedevnek a kedves szavakat.
„Mesélte már ezt a történetet, de nagyra tartom azt, ahogyan ezt nyilvánosságra hozta. Nekem is a lehető legjobb véleményem van róla emberként, kollégaként és az előző öt év egyik legnagyobb riválisaként.”
„Tudom, hogy a helyén vannak az értékei, és az is igaz, amit arról mondott, hogy a többséggel nagyszerű a kapcsolata. Látom ezt az öltözőben, ő és a csapata is kedvesen beszél mindenkivel.”
picture

Medvedevnek megvolt a receptje Djokovic legyőzéséhez

A 24-szeres Grand Slam-bajnok azt is elárulta, egyáltalán nem bánja, hogy nem Federer mellett fejezte be a pályafutását.
„Nem különösebben bánom, és az sem jelentene igazán sokat, ha Nadal mellett fejezném be. Ők ketten a legnagyobb riválisaim, különösen Nadal, amint azt már sokszor említettem, és ez nem fog megváltozni. Az az energiamennyiség, amit az évek során a rivalizálásunknak szenteltünk, ahányszor játszottunk egymással… Alcarazzal nem fogok hatvan meccset játszani.”
Nem lehetséges, mert ő hamarabb fog visszavonulni!
- tette hozzá nevetve.
„De viccet félretéve, élvezem a rivalizálást ezekkel a srácokkal. Alcaraz, Medvedev, Sinner, mindenkivel egészen jól kijövök azok közül, akik a legjobbak közelében vannak. Ha össze kellene hasonlítani, milyen a kapcsolatom velük, és milyen volt Federerrel és Nadallal, a fiatalokkal sokkal jobb. Élvezem."

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés