Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev nagy show-ra készül Sinner ellen, és bízik abban, hogy három az ő igazsága

Kálmán Laci

Frissítve 26/01/2024 - 16:16 GMT+1

Daniil Medvedev lesz a Novak Djokovicot kiejtő Jannik Sinner ellenfele az Australian Open döntőjében, az orosz ugyanis a második elődöntőben ötszettes csatában legyőzte a korábbi US Open-döntős Alexander Zverevet. Az orosz hatalmasat harcolt, és 0-2-ről fordított egy iszonyatosan küzdelmes és fizikális mérkőzésen.

A világelső búcsúztatásával és fantasztikus játékkal jutott döntőbe Jannik Sinner Melbourne-ben

Daniil Medvedev elképesztő erőtartalékokat mozgósított, és iszonyatosan nagy melóval végül legyűrte Alexander Zverevet.
Mindketten borzasztóan fáradtak voltak már két játszma után is, az orosz azonban nem adta fel, és apró, de fontos lépésekkel jött előre, és fizikálisan, érzelmileg és taktikailag is felülkerekedett ellenfelén. Ahogy Köves Gábor fogalmazott, ő volt a vagányabb kettejük közül.
„Nem volt könnyű a helyzetem” – mondta Medvedev a meccs utáni interjúban. „Nem játszottunk jól az első játszmában. A másodikban javultam, de kétszer elvette a szervámat, sok esélyem nem volt. A harmadik szettben küzdöttem, mert büszke akartam lenni magamra. És sikerült, úgyhogy büszke is vagyok.”
„A harmadik szettben éreztem, hogy fáradok, de láttam, hogy neki is vannak problémái. Megjátszottam néhány jó ütést, jobban adogattam, és szerencsém is volt a rövidítésekben. Ez is kell. Amikor hozzáértem a labdához annál a bizonyos pontnál [a negyedik játszma rövidítésében 5-5-nél], azért imádkoztam, hogy menjen el a hálóig a tenyeres nyesésem, elment, és szerencsém volt.”
„Soha nem voltam ilyen helyzetben, hogy ilyen mérkőzéseket megnyerjek. Korábban nem volt jó mutatóm az ilyen meccseken. Ez mentálisan és fizikálisan is kihívás. Egy hónapja változtatni akartam a hozzáállásomon, jobban akarok koncentrálni, hogy az ilyenkor is hatékony legyek. Messze vagyok még a tökéletestől.”
Jim Courier kérdezte Medvedevet a döntővel kapcsolatos esélyekről is.
„Jannik borzasztóan jól játszott Andrey ellen és Novak ellen is. Megpróbálom magam összeszedni vasárnapra, és remélem, egy nagy show-t tudunk majd kitenni a pályára. Remélem, harmadszorra szerencsés leszek a döntőben, és sikerül győznöm. Nem tudom amúgy, hogy Ausztráliában is létezik-e ez a közmondás, de bízom benne. Remélem a legjobbamat tudom hozni, és három szettben nyerni tudok.”
picture

Daniil Medvedev

Fotó: Getty Images

„A legutóbbi meccseinken, amiket ő nyert meg 96-97 százalékos voltam, ezért tudott győzni, ellene 100 százalék kell. De azokon a meccseken is megvoltak az esélyeim. Jobban játszik, mint korábban, úgyhogy nekem is emelnem kell a színvonalon, mert meg akarom őt verni.”
Medvedev beszélt arról, hogy változni akar, jobb akar lenni.
„Nem azt mondanám, hogy jobb ember, nem szeretem ezt a kifejezést. De jobb akarok lenni magammal, a közönséggel. Küzdeni akarok. Nem akarok utólag azon gondolkodni, hogy jó volt-e valami vagy sem. Teniszezni akarok, és büszke akarok lenni magamra.”
Többen, bevalljuk, mi is, azt láttuk, hogy a győztes pont után azt kiáltja, hogy „karma”. Utalva ezzel Alexander Zverevre, és kettejük viszonyára, történetére. Állítása szerint azonban nem erről volt szó.
„Láttam a Twitteren, de nem ez volt. Szó nincs erről. Valami, ami a csapatommal kapcsolatos, és a mentalitásommal.”
Zverev összességében elégedett az ausztráliai teljesítményével, az elődöntő miatt persze csalódott.
„Sajnálom, hogy a negyedik szett rövidítését nem tudtam kiszerválni 5-4 után. 5-5-nél ráadásul neki volt egy szerencsés labdája. Az ott komoly csalódás volt.”
„A második szett vége felé kezdtem azt érezni, hogy fogy az energiám. Az Alcaraz elleni meccs után egy kicsit beteg voltam, egy kis láz, ilyesmi. Ez nem segítette a regenerációmat. Daniil ellen minden pontért meg kell küzdeni, ami nem könnyű, ha nem vagy 100 százalékos. Szóval a harmadik szettől már nem voltam ugyanaz a játékos, mint aki az első kettőben.”
„Az a legfrusztrálóbb, hogy nem voltam teljesen rendben. Ez tulajdonképpen el is vette az esélyem. De küzdöttem, úgyhogy büszke vagyok magamra. Remélhetőleg nem ez volt az utolsó esélyem.”
picture

Alexander Zverev

Fotó: Getty Images


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása