Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Australian Open, hétfői program - Alcarazra ismerős szerb, Medvedevre portugál rekorder vár

Takács Márton

Publikálva 21/01/2024 - 20:34 GMT+1

Australian Open - Három Grand Slam-bajnok, Victoria Azarenka, Carlos Alcaraz és Daniil Medvedev meccse áll a 9. játéknap programjának élén, mindhárman a torna negyeddöntőjét célozzák meg. Lesz egy Alexander Zverev-Cameron Norrie rangadó is a programban. Az Iga Świąteket kiejtő Linda Noskovát, és a többek között Holger Runét búcsúztató Arthur Cazaux-t is láthatjuk.

Hálótartó vas mellett elszáguldó fonákkal jelentkezett be a torna pontja címért Alcaraz

Carlos Alcarazt, Daniil Medvedevet, Alexander Zverevet és Victoria Azarenkát is láthatjuk hétfőn az AusOpenen.

Victoria Azarenka [18]-Dayana Yastremska
Rod Laver Arena, 1. mérkőzés

A tizennyolcadik helyen kiemelt Victoria Azarenka tavaly a Melbourne Parkban élte át az újbóli felemelkedését, amikor egy évtizeddel azután, hogy megvédte Australian Open-címét, bejutott az elődöntőbe.
A Rod Laver Arena hétfői első mérkőzésen újabb lépést tehet az újabb négy közé jutás felé, ha négy eddigi találkozójukból harmadszor is felülmúlja a selejtezőből induló, és nagyot menetelő Dayana Yastremskát.
picture

Australian Open: Emma Navarro - Dayana Yastremska - a mérkőzés legjobb pillanatai

A 34 éves teniszező ebben a hónapban másodszor is legyőzte a 11. helyen kiemelt Jelena Ostapenkót, míg a 93. helyen rangsorolt Yastremska - a női egyes negyedik fordulójában szereplő három ukrán egyike - a 27. helyen kiemelt Emma Navarrót búcsúztatta.
Remélhetőleg a játék lesz főszerepben, és nem éleződik ki a fehérorosz-ukrán ellentét a háború árnyékában!
picture

Azarenka nyerte a Grand Slam-bajnokok csatáját a harmadik fordulóban

Nuno Borges-Daniil Medvedev [3]
Rod Laver Arena, 2. meccs

A harmadik kiemelt Daniil Medvedev a világranglista 69. helyén álló portugál Nuno Borges ellen lép pályára, aki szombat este meglepte a jó formában lévő Grigor Dimitrovot.
Medvedev azzal viccelődött az előző körben, hogy bármikor és bárhol tudna aludni, miután a 27. helyen kiemelt Felix Auger-Alassime-on túljutva bejutott a negyedik fordulóba. Érthető, mivel a nyitómérkőzését hajnali 3:40-kor zárta le öt szettben Emil Ruusuvuori ellen.
picture

Hiába a hajnalozás Ruusuvuori ellen, Medvedev simán verte Felix Auger-Aliassime-ot

A kétszeres Australian Open-döntős oroszra az a Borges vár, aki első portugál játékosként jutott el a második hétig Melbourne-ben. Mivel pályafutása nagy részét azzal töltötte, hogy a challenger-versenyeken gyűjtött pontokat, még nem játszott Medve ellen, és nem is gyakorolt vele.
Dimitrov kiejtésével megszerezte első top 20-as győzelmét, most még keményebb feladat vár rá.
"Nagyon kemény meccsre számítok... az elmúlt években nagyon kiegyensúlyozott volt a Grand Slam-versenyeken, amelyeken sokáig jutott. Nagy kihívás lesz számomra, izgatott vagyok.” – mondta Borges a 2021-es US Open-bajnok és kétszeres AO-döntős Medvedevről.
Argentin névrokona, az író, filozófus Jorge Luis Borges egyik esszékötetének Az idő újabb cáfolata a címe. A 26 éves Nuno ezt a szálat viheti tovább, amennyiben esetleg még Medvedevet is hazaküldené, és meghosszabbítaná ausztráliai tartózkodását.
picture

A portugál meglepetésember a bombaformában lévő Dimitrovot is kiejtette

Miomir Kecmanović-Carlos Alcaraz [2]
Rod Laver Arena, 3. mérkőzés

A világranglista második helyezettje, a regnáló wimbledoni bajnok Carlos Alcaraz a szerb Miomir Kecmanovićcsal csap össze az első AO-negyeddöntőjébe jutásért.
Míg Alcaraz a harmadik fordulóban a fizikailag meggyengült, és a partit 66 perc után feladni kényszerülő Juncheng Shang ellen nyert, addig Kecmanovićnak két meccslabdát kellett hárítania, mielőtt talpra állt, és öt játszmában legyőzte az itt 2023-ban elődöntős Tommy Pault.
picture

A fiatal kínai sérülése miatt elmaradt a nagy meccs Alcaraz és Shang között

A szerb - aki az egyetlen korábbi találkozójukon, a 2022-es Miami Openen a végsőkig próbára tette Alcarazt - szintén öt szettig küzdött a Jan-Lennard Struff elleni második fordulós sikere alkalmával.
A spanyol legnagyobb aggodalma most arra irányul, hogy felkészült-e a Melbourne Parkban zajló második hét nehézségeire, miután kínai riválisával szemben alig egy órát töltött a pályán.
"Tudom, hogy Kecmanovićnak volt néhány öt szettig tartó meccse, így azt hiszem, jobb állapotban fogok érkezni a meccsre. De emlékszem arra a 2022-es mérkőzésre Miamiban. Hihetetlenül jó meccset játszott. Ahogy én magam is.
Azt hiszem, ez ugyanolyan harc lesz. Ő itt a tornán már legyőzött nagyfiúkat, úgyhogy fel kell készülnöm arra, hogy ismét háborút vívjak. Remélhetőleg három szettben, de senki sem tudja. A legjobb szintemen kell játszanom, ha tovább akarok jutni, szóval meglátjuk, hogy mi lesz.” - mondta Alcaraz.
picture

Alcarazt tesztelték a második körben, végül elkerülte a döntő játszmát - videó

Leendő szerb kihívója két meccslabdát hárított a 24. helyen kiemelt Struff és a tavalyi elődöntős, 14. helyen kiemelt Paul ellen.
Mindkettőjük számára sok minden változott azóta, hogy az akkor 18 éves Alcaraz Miamiban döntő szett tie-breakben legyőzte a 48. helyen rangsorolt Kecmanovićot.
"Ez biztosan nem lesz könnyű. Csodálatosan játszik” - mondta a spanyolról a nagy teszt előtt álló szerb.
"Két évvel ezelőtt játszottunk, de azóta annyi mindent elért, szóval biztosan nehéz lesz... Nagyon agresszív, és ezzel nyeri a legtöbb pontot. Biztosan szabadon fogok játszani.”
picture

Négyórás maraton: Kecmanovic döntő szett után jutott tovább Paul ellen

Alexander Zverev [6]- Cameron Norrie [19]
Margaret Court Arena, 3. meccs

A hatodik helyen kiemelt Alexander Zverev a 19. pozícióban rangsorolt Cameron Norrie ellen szeretné 5-0-ra növelni tökéletes mérlegét az MCA-n.
A brit azt mondja, hogy rengeteg házi feladatot fog elvégezni annak érdekében, hogy végre legyőzze Zverevet és bejusson az Australian Open negyeddöntőjébe.
"Le fogok ülni, visszanézem azokat a meccseket, és megnézem, hogyan játszottam ellene" - mondta Norrie. A balkezes még soha nem játszott a legjobb 16 között Melbourne-ben, és ő az egyetlen brit játékos, aki még versenyben van egyesben.
picture

Nem lepte meg a fiatal amerikai srác Zverevet, jónak ígérkező meccs vár a németre

Szombaton a háromszoros major-döntős Ruudot győzte olyan produkciót nyújtva, amelyet az egyik "legjobb GS-versenyen nyújtott teljesítményének" nevezett, amihez hozzájárult az agresszív játék és az, hogy előszeretettel ment fel a hálóhoz.
Az olimpiai aranyérmes, kétszeres világbajnok Zverevről pedig ezt mondta Norrie:
"Az elmúlt néhány alkalommal, amikor ellene játszottam, minden alkalommal hasonló volt a meccs - egy kemény szett, aztán elszaladt előlem. Az előszezonban néhányszor edzettem vele, és játszottunk több igazán versenyképes edzőmeccset, ami jó volt. Nehéz lesz, de már nagyon várom."
picture

Ruudbye: Cameron Norrie nagy meccsen verte a háromszoros Grand Slam-döntőst

Az Eurosport 1-en 01:00-tól, az Eurosport 2-n 02:00-től kezdődik élő közvetítésünk az Ausztrál Openről!
Az Eurosport hétfői közvetítési terve
Eurosport 1
2:00 Victoria Azarenka-Dayana Yastremska
utána Nuno Borges-Daniil Medvedev
6:00 Alexander Zverev-Cameron Norrie
9:00 Miomir Kecmanović-Carlos Alcaraz
utána: Qinwen Zheng-Oceane Dodin
Eurosport 2
nem előbb, mint 3:30 Linda Noskova-Elina Svitolina
nem előbb, mint 5:00 Arthur Cazaux-Hubert Hurkacz
(valószínűleg belenézünk a Zverev-Norrie és a Jasmine Paolini-Anna Kalinskaya meccsbe is)

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása