Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Australian Open, csütörtöki program: Alcaraz alkothat, Medvedev reggelire, Swiatek visszavágó, magyar párosparádé

Gecsei Dina

Frissítve 17/01/2024 - 21:48 GMT+1

Az Australian Open csütörtöki programjában két magyar páros is bemutatkozik: Fucsovics Márton Marozsán Fábiánnal, Babos Tímea pedig Bondár Annával lép majd pályára, de számos más találkozót is szeretettel ajánlunk: a bombaformában lévő Dimitrovot, a kihívásokat kereső Medvedevet, az elődöntős visszavágót, vagy épp a hosszúmeccsspecialista hároméves hazai buliját is. Hogy mi? Mutatjuk!

Fucsovics zseniális, háló mögé eső kereszttel készítette ki Dimitrovot

Már javában benne vagyunk az Australian Openben, aki lemaradt a szerdai eseményekről, ebben a cikkben megtalál minden fontos történést (és pár elég menő videót is). Pihenni azonban nincs idő, máris jön a csütörtöki program, szóval nézzük is, mit nézzünk:
Ez a fenti lista egyébként az Eurosport 1 programja magyar idő szerint 1:00 órától, szóval elég csak bekapcsolni a tv-t, és mehet a pattogás reggelig. Aki eléri a távirányítót, megnézheti az Eurosport 2 kínálatát is, ahol többek között Casper Ruud, Jessica Pegula (ők nem egymás ellen, nyugi), Paul, egy sor fiatal francia reménység, Felix Auger-Aliassime és Holger Rune tűnhet fel, de az Azarenka-rajongók is inkább errefelé keresgéljenek. Akinek ez még mindig nem elég, az eurosport.hu-n (és az applikációnkban, amivel akár egy előadás alatt is lehet stikában teniszt nézni) az összes, DE TÉNYLEG AZ ÖSSZES meccset megtalálja, sőt, egy csomó ingyenes összefoglalót is megmutatunk, szóval még előfizetni sem muszáj ahhoz, hogy az ausztrál nyárral tereljük el a figyelmünket a szakadó esőtől, amit Magyarországra jósolnak csütörtökre.

GRIGOR DIMITROV – THANASI KOKKINAKIS, John Cain Aréna, kezdés: nem előbb mint 6.00

Na, ezt most nem ígérjük, de az tuti, hogy mindkét srác villantani akar a találkozón. A bolgár félelmetesen jó formában van, Brisbane-ben tornagyőzelemmel alapozott az Australian Openre, Holger Rune ellen húzta be a döntőt január 7-én.
Az számunkra persze már nem volt annyira örömteli, hogy bő egy héttel később épp Fucsovics Mártont ejtette ki immár Melbourne-ben, de ez a mostani meccs szempontjából csak annyiban lényeges, hogy Marci 3 és fél órán át küzdött vele, így akár még fáradt is lehet a 32 éves Dimitrov.
Fáradt lehet, de annyira nem, mint Kokkinakis, aki idén sem akart túlságosan lemaradni a tavalyi átlagtól, az osztrák Sebastian Ofner ellen 4 óra 21 percet töltött a pályán, az öt szettből háromban tie-break döntött, így már csak a frissesség is a bolgár mellett szól.
Ők ketten egyébként még nem játszottak egymás ellen, szóval bármi megtörténhet, de az biztos, hogy az ausztrálnak van egy óriási segítsége: a hazai közönség.
„Néha küszködök a motivációért az év során, de a január és az Aussie Open határozottan nem tartozik ezek közé az alkalmak közé" – árulta el Kokkinakis, aki valószínűleg most is tudja, hogy ha mélypontra kerül, akkor a nézők ott lesznek, hogy kirángassák belőle.
„Bárcsak könnyebben menne megtalálni a motivációt, de nem megy. Olyan a mentális koncentrációm, mint egy háromévesnek” – tette hozzá, és mivel a pályán is tud úgy viselkedni, mint egy önfeledten játszadozó kisgyerek, mindig öröm követni a munkásságát.
A John Cain Aréna hangulata, a szárnyaló Dimitrov és a szupermotivált Kokkinakis miatt ez a meccs 10/10 ajánlott!
picture

Dimitrov szetthátrányból fordítva búcsúztatta Fucsovicsot az Ausztrál Openen - videó

IGA SWIATEK – DANIELLE COLLINS, Rod Laver Aréna, kezdés: 2.00

Iga Swiatek és Danielle Collins legutóbbi három mérkőzésén a lengyel lány hagyhatta el győztesen a pályát, Collins pedig mindössze egy szettet tudott elhozni ezeken. Nem túl csinos mutató, de ha 2022-re és az Australian Openre repülünk vissza az időben, akkor Collins győzelmét találjuk, akkor 6:4, 6:1-re le tudta győzni Swiateket, és be is jutott ezzel a döntőbe.
„Játszottam ellene néhányszor, volt néhány nagyszerű meccsem ellene – és néhány kevésbé nagyszerű meccsem is" – mondta Collins az újságíróknak. „Szóval remélhetőleg az egyik legjobb napomat fogom ki majd, mert úgy gondolom, hogy a legjobb játékosok ellen a legjobb formádat kell hozni” – folytatta, és az egyszer biztos, hogy minden tudására szüksége lesz.
Az amerikai Collins Angelique Kerber ellen kezdett, és döntő szettben jutott csak túl a németen, míg Swiatek Sofia Kenin ellen töltött közel ugyanannyi időt (szűk két órát) a pályán, igaz, neki összejött két szettben a győzelem.
Swiatek ismét elindított egy komoly sorozatot, most 17 zsinórban megnyert meccsnél jár, csak idén és csak Ausztráliában eddig begyűjtött hat győzelmet, de ahogy már megismertük, most sem gondolja, hogy verhetetlen lenne.
„A legutóbbi egymás elleni meccsünkön a pontokat tekintve kézben tartottam a dolgokat, de most majd meglátjuk. Minden mérkőzés más és más. Nem fogok semmit előre megjósolni” – mondta Swiatek. Jósolni mi sem fogunk, de a számokat eláruljuk: tízszeres szorzóval kapja meg a pénzét, aki Collins győzelmére tesz, és be is jön neki.
picture

Korábbi Ausztrál Open-bajnokot vert kezdésként a világelső - videó

CARLOS ALCARAZ – LORENZO SONEGO, Rod Laver Aréna, kezdés: nem előbb mint 3.30

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy Carlos Alcarazzal szemben több győzelmük van, mint vereségük, de Lorenzo Sonego mondjuk pont egy közülük. Jó, az egy árva találkozásuk alkalmával nyert az olasz, szóval azért nem mondható Alcaraz-specialistának, de azért mindig beszédes egy ilyen statisztika.
Vagy nem. Az a bizonyos meccs még 2021-ben volt, Cincinnatiben, amikor a spanyol még csak éppen, hogy betöltötte a 18-at. „Nagyon fiatal volt akkor még, most már teljesen más” – mondta Sonego, és tény, hogy akkor még a világranglistán 50-en kívül járt a most második Alcaraz. Szóval Sonego pontosan tudja, hogy pokoli nagy melót kell beletennie a meccsbe, ha labdába szeretne rúgni (jó, jó, az nem tanácsos a teniszben).
„Mindenképpen a legjobbamat akarom nyújtani, mert minden alkalommal lehetőségem van arra, hogy valamit javítsak a teniszemen. Csak élvezni akarom a pillanatot” – hát, Lorenzo, mi is szeretnék élvezni a meccset, szóval felkötni a gatyát! Egyébként simán benne van, hogy látunk egy jó kis összecsapást, különösen mert a Rod Laver Arena szereti kihozni a legjobbat a játékosokból.
Alcaraz Richard Gasquet ellen egy háromszettes, 2 óra 24 perces meccsen van túl, Sonego viszont majdnem négy órát töltött a pályán a Dan Evans elleni első körös meccsén, ahol ráadásul egy szettet el is veszített. A fogadóirodáknál mindenesetre 13-szoros pénz jár egy Sonego-győzelemért, aki eljutott idáig az olvasásban, annak pedig egy Sonego-dal jár a lelkesedésért. Itt.
picture

Alcaraz három szettben győzte le Gasquet-t

DANIIL MEDVEDEV – EMIL RUUSUVUORI, Rod Laver Aréna, kezdés: 10-11 körül

A délelőtti ötszettes hosszú meccsek sorát valószínűleg nem Daniil Medvedev és Emil Ruusuvuori találkozója fogja szaporítani, de azért ne hamarkodjunk el semmit. Az orosz és a finn teniszező eddig kétszer találkozott 2023 Róma, 2022 Asztana), mindkétszer Medvedev nyert két sima szettben – egyszer 6:4, 6:2-re, egyszer pedig 6:3, 6:2-re.
A finn adogatásai nem elég jók ahhoz, hogy meglepjék az oroszt, és a tenyeresei meg a viszonylag agresszív játéka sem valószínű, hogy gondot okoz majd Medvedevnek, még akkor sem, ha utóbbinak az első AO-s meccsén néhányszor túl tudott járni az eszén a fiatal ellenfele, Terence Atmane – sőt, ő még egy szettet is el tudott lopni az orosztól.
Ruusuvuori egyébként elég jól kezdte az évet, Hongkongban négy meccset nyert egymás után, a döntőben tudott csak kifogni rajta Andrey Rublev, szóval akár a most soron következő oroszt is meglepheti, ha úgy állnak a csillagok. Egy biztos: csendes délelőtti tévézésnek tökéletesen megfelel majd a Rod Laver Aréna utolsó találkozója.
Ó, az oddsokat nem mondtuk, 7.50-es szorzót kapott a világranglistán 53. finn teniszező, ami igen nagylelkűnek tűnik a fentiekhez képest.
picture

Australian Open: Terence Atmane - Daniil Medvedev - a mérkőzés legjobb pillanatai

Fucsovics Márton/Marozsán Fábián - Anirudh Chandrasekar/Vijay Sundar Prashanth, 5-ös pálya, kezdés: nem előbb mint 2.30

és

Babos Tímea/Bondár Anna - Angelica Moratelli/Samantha Murray Sharan, 17-es pálya, kezdés: 6-7 körül

Ha valaki azt gondolta volna, hogy ezúttal magyarok nélkül maradunk, téved. Most viszont nem az egyes, hanem a páros programot kell figyelni, ahol 2:30-tól várható Fucsovics Márton és Marozsán Fábián kettőse, akik az indiai Anirudh Chandrasekar/Vijay-Sundar Prashant párossal találkoznak a Melbourne Parkban.
Nem sokkal utánuk, de még épp átkapcsolható időben Babos Tímea és Bondár Anna villanthat – ők az olasz Angelica Moratelli és a brit Samantha Murray alkotta duóval találkoznak.
Akiket annyira nem motivál, hogy a hajnalt első körös páros meccsekkel töltse, annak sincs oka aggodalomra, az eurosport.hu-n visszanézhető lesz mindkét találkozó. Meg az összes többi is. Jó mulatást, tartsatok velünk az Australian Open minden napján!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása