Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ausztrál Open-selejtező: Piros Zsombor az egyetlen magyar továbbjutó

Eurosport Magyarország

Frissítve 10/01/2023 - 09:32 GMT+1

Australian Open - Piros Zsombor három játszmában legyőzte a francia Antoine Escoffier-t kedden az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában. A korábban pályára lépő Marozsán Fábián és Jani Réka búcsúzott.

Piros Zsombor meccslabdája Sam Querrey ellen

Australian Open - Piros továbbjutott a selejtezőben, Marozsán és Jani kiesett

Az első Grand Slam-tornáján induló Marozsán Fábián - aki 174. a világranglistán - a kínai Juncheng Shanggal (194.) csapott össze. A 23 éves magyar játékos a második felvonásban fogadóként elszalasztott 6:5-nél két szettlabdát, aztán a rövidítésben már az ázsiai ellenfél akarata érvényesült. A találkozó 1 óra 40 percig tartott.
A kvalifikáció egyetlen magyar női résztvevőjére, Jani Rékára (111.) a görög Despina Papamihail (158.) várt, akit megvert a korábbi két találkozójukon. A harmadik csata azonban rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott, a 31 éves Jani - a selejtező 10. kiemeltje - mindössze egy gémet tudott nyerni, és 1 óra 20 perc alatt kikapott.
A világranglistán 171. Piros Zsombor - aki 2018 óta először szerepel az évnyitó Grand Slam-tornán - nagy csatában búcsúztatta az ATP-rangsorban 192. Antoine Escoffier-t. Az első szettet Escoffier viszonylag simán nyerte, a második játszmában viszont Piros egyenlíteni tudott. A döntő szettben sokáig fej fej mellett haladtak, majd 5:5-nél a 23 éves Piros brékelt, s a következő játékban lezárta a meccset, amely 1 óra 48 percig tartott.
A 2017-ben junior Australian Open-bajnok Piros a kvalifikáció második fordulójában az olasz Andrea Pellegrinóval (181.) találkozik.
A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni. Az AO elitmezőnyének küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd majd Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna.
Eredmények:
selejtező, 1. forduló:
nők:
  • Despina Papamihail (görög)-Jani Réka (10.) 6:1, 6:0
férfiak:
  • Juncheng Shang (kínai) - Marozsán Fábián 6:4, 7:6 (7-2)
  • Piros Zsombor - Antoine Escoffier (francia) 2:6 6:3 7:5
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés