Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A család orvosa állítja: nem oltották be koronavírus ellen az olasz teniszezőt

Eurosport Magyarország

Publikálva 07/01/2023 - 16:26 GMT+1

Az olasz hatóságok jó ideje nyomoznak a koronavírus elleni védőoltást igazoló dokumentumok hamisításának ügyében. A történetben jó pár híresség érintett, köztük a korábbi top 30-as teniszező, Camila Giorgi is. A család orvosa ugyanis azt vallotta: sem az olasz játékos, sem a családtagjai nem kaptak védőoltást, vagyis hamis dokumentumokkal járták a világot.

Camila Giorgi - Anna Bondar - US Open - a mérkőzés legjobb pillanatai

Camila Giorgi nem kapott koronavírus elleni védőoltást, állítja a család orvosa.
Hivatalosan sem az ATP, sem a WTA nem tette kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást a játékosok számára, ám erre nem is volt szükség, ugyanis a világ számos pontjára csak az oltást igazoló dokumentumokkal lehetett beutazni. Az élmezőnyből csupán Novak Djokovic döntött úgy, hogy nem veszi fel koronavírus elleni oltást, neki így az ausztrál és az amerikai versenyek is kiestek.
Egy olaszországi nyomozás során azonban olyan információk kerültek elő, amelyek arra utalnak, talán nem Djokovic volt az egyetlen, aki ódzkodott a covidvakcináktól. Más kérdés, hogy Camila Giorginak érvényes papírja volt arról, hogy védettséggel rendelkezik, így az egész szezon során szabadon utazhatott. Mondani sem kell, hogy az ügyből meglehetősen nagy botrány lett Olaszországban.
Az olasz hatóságok tavaly februárban állítottak elő olyan orvosokat, akik a vádak szerint hamis papírokat bocsátottak ki. Köztük volt Daniela Grillone is, a Giorgi-família orvosa, aki a Corriere del Veneto információi szerint a vallomásában elismerte, hogy a teniszező és a családja csak papíron vett fel koronavírus elleni védőoltást.
„A Giorgi-család régóta a kezelésem alatt áll. Camila Giorgi az úgynevezett teniszkönyökkel bajlódott. Kicsivel a nyár előtt rákérdezett, lehetséges lenne-e hamis papírokat készíteni a kötelező oltásokról, illetve a covid-vakcinákról. Megerősíthetem, hogy egyik oltást sem adták be a Giorgi-család tagjainak. Ezért én nem kaptam külön fizetséget.”
Gyorsan le kell szögezni, hogy ez egyelőre az orvos állítása, vádat még nem emeltek Giorgival és a többi gyanúba keveredett hírességgel szemben. Erre csak akkor kerülhet sor, ha a nyomozás során sikerül bebizonyítani, hogy csak papíron kaptak védőoltást – ez esetben hamisítás miatt kellene felelniük a bíróság előtt.
Giorgi ausztráliai szereplését idén nem befolyásolja az oltottság, mivel mostanra ezt a kötelezettséget eltörölték az országban. Adelaide-ben nem sikerült főtáblára kerülnie, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon viszont ott lesz a 66. helyen álló teniszező. Ám nagyon úgy fest, jelenleg nem az a legnagyobb gondja, hogyan teljesít majd az ausztrál forróságban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés