Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Osaka, két tokiói aranyérmes és unortodox teniszt játszók is a pályán az AusOpen harmadik napján

Takács Márton

Frissítve 18/01/2022 - 17:59 GMT+1

Szerdán már a harmadik napjához érkezik az idei Ausztrál Open. Ezúttal is kiválasztottunk öt, érdekesnek ígérkező párosítást a kínálatból. Többek között a címvédő Naomi Osaka, a kétszeres melbourne-i bajnok Victoria Azarenka, valamint Tokió két olimpiai bajnoka, Alexander Zverev és Belinda Bencic is pályára lép.

Naomi Osaka a második fordulóban is dominálna

Fotó: AFP

Naomi Osaka, Alexander Zverev, Belinda Bencic és Victoria Azarenka is játszik szerdán Melbourne-ben.

Belinda Bencic vs. Amanda Anisimova

A női egyes felső negyedében, a sorsolás talán legsűrűbb részén a tokiói olimpiai aranyérmes Bencic azzal az Anisimovával találkozik, aki 17 évesen a Roland Garros elődöntőjéig jutott 2019-ben.
A most 20 éves Anisimova a zűrzavaros időszaka után újra formába lendült, és nemrég megnyerte a melbourne-i Summer Set 2 tornát, ami közel három év után az első trófeája volt. Anisimova a játék egyik legtisztább ütője, különösen fonák oldalról, és 2022-ben eddig hat mérkőzésen veretlen. De még nem tudta legyőzni Bencicet.
Bencic a sydneyi torna negyeddöntőjéig jutott, és az idei szezonban négy mérkőzéséből hármat megnyert.
picture

Belinda Bencic - Kristina Mladenovic - Australian Open

Naomi Osaka vs. Madison Brengle

A Bencic-Anisimova párharc győztese az Osaka-Brengle kettősből kap majd ellenfelet. Utóbbi papíron nem tűnik kétesélyes meccsnek, de a címvédő számára egy potenciális banánhéj-mérkőzés lehet.
A világranglista 54. helyén álló Brengle karrierje során hét győzelmet aratott top 20-as játékosok ellen - köztük négyet Grand Slam-tornán -, és a második fordulóba jutott, miután túljutott a korábban a világranglistán 21. helyén is álló Dayana Yastremskán annak ellenére, hogy csak egy (1!) nyerőt ütött a meccset harmadik szett 0:5-nél feladó ukrán 31-ével szemben.
Ez a fajta idegőrlő kontrajáték lehet az, ami gondot okozhat Osakának, ha a japán nem találja a ritmust. A négyszeres major-bajnok azonban négy mérkőzés óta veretlen, és nagyrészt dominált a feltörekvő Camila Osorio felett az első fordulóban a Rod Laver Arénában. Brengle ugyan megnyerte az egyetlen találkozójukat, de az a 25K ITF-versenyen történt, több mint nyolc évvel ezelőtt, amikor Osaka még csak 16 éves volt.
picture

Australian Open : Day 1 - Highlights Osaka - Osorio

Gael Monfils vs. Alexander Bublik

Ez egy olyan összecsapás, amely sok mindent ígér az ütésváltások terén. Bublik nehéz ellenfél a 17. helyen kiemelt Monfils számára a torna ilyen korai szakaszában, mivel a nagy szervás kazah - aki 2021-ben vezette az ATP Tour mezőnyében az ászokra vonatkozó ranglistát - a 35. helyen állt az AO-sorsolás hetében, és csak egy hellyel maradt le a kiemelt helyről.
A nagy adogatásai mellett Bublik arról is híres lett, hogy hajlamos rögtönözni. De ez nem lepheti meg Monfilst, aki szintén kreatív, unortodox teniszt játszik, amit csodálatos atletikussága emel ki.
A veterán francia, aki most 35 éves, jó formának örvend, két hete megnyerte az Adelaide Internationalt, és az első fordulóban Federico Coriát is legyőzte. Bublik 2020-ban a Roland Garroson négy szettben nyerte meg pályafutásuk egyetlen találkozóját, de Monfils reméli, hogy a 2022-es év eleji lendülete átviszi őt ezen a partin.
picture

Gael Monfils - Federico Coria - Australian Open

Alexander Zverev vs. John Millman

A világranglista 3. helyén álló Alexander Zverev a Grand Slam-versenyeken egyre nagyobb sikereket ér el, hiszen nyolc egymást követő major-tornán a második hétig jutott, és az elmúlt ötből háromban legalább az elődöntőig.
A német teniszező 2021-et erősen zárta az ATP-világbajnokságon szerzett második trófeájával, és a 2022-es AusOpen nyitányaként sima győzelmet aratott honfitársa, Daniel Altmaier felett.
Millman azonban várhatóan gondot fog okozni Zverevnek ezen a második fordulós összecsapáson, tekintve, hogy az ausztrálnak hazai pályán mindig is sikerült a nagy neveket megszorítania. A 2020-as AO harmadik fordulójában nagyon közel járt ahhoz, hogy legyőzze Roger Federert, és a kondíciójának és tapasztalatának köszönhetően az ötjátszmás partit és a közönséget is a maga javára fordítsa.
Figyelemre méltó, hogy Zverev az eddigi két, Millman elleni találkozóját megnyerte, de mindkettő hosszúra nyúlt - köztük van egy ötjátszmás küzdelem a Roland Garros első fordulójában 2019-ben.
picture

Zverev - Altmaier - Australian Open

Victoria Azarenka vs. Jil Teichmann

A szurkolókra két ellentétes stílusú játékos vár, amikor Azarenka összecsap a balkezes svájci Teichmannal, aki 2021-ben lenyűgöző szezont futott. A 23 éves Teichmann tenisze változatos, nagyon jó érzéke és ereje van a sportághoz, az adelaide-i és a dubai elődöntőig jutott, mielőtt áttörő hetet produkált Cincinnatiben, ahol Osakát, Bencicet és Karolina Pliskovát is kiejtette az első WTA 1000-es döntőjéig vezető úton.
A 2022-es AO-ra a világranglista 34. helyezettjeként érkezett, most pedig egy olyan játékossal néz majd szembe, aki a Melbourne Parkban többször is remekelt. Azarenka, 2012-ben és 2013-ban is megnyerte az Ausztrál Opent, az elmúlt 10 meccséből nyolcat megnyert, és 2021-ben az Indian Wells-i döntőbe jutott, majd negyeddöntős volt az idei szezonnyitón Adelaide-ben.
Bár ez az első találkozása Teichmannal, Azarenka 56-18-as győzelem-vereség mérleggel büszkélkedhet a balkezesek ellen.
Az Australian Opent az Eurosporton a Porsche Centrum Budapest hozza el Önnek!

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés