Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Novak Djokovic nem nyerne népszerűségi versenyt a játékosok körében

Farkasvölgyi Gábor

Frissítve 06/01/2022 - 16:22 GMT+1

Barbara Schettet, az Eurosport szakkommentátorát kérdezték a Novak Djokovic körül kialakult helyzetről, ám ezúttal a játékostársak nézőpontjából próbálták megvizsgálni a dolgot. Schett természetesen rendelkezik belsős információkkal és ezeket nem is tartotta magában, egy videóbeszélgetés során beszélt a Djokovic-ügy jelenlegi állásáról.

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Mint ismeretes, egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik Novak Djokovic, az Australian Open kilencszeres győztese, akitől a hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt. A húszszoros Grand Slam-bajnok szerb klasszis helyzete elképesztő indulatokat generált pro és kontra, ám eddig egy valamivel nem voltunk tisztában, mégpedig a játékostársak véleményével. Az Eurosport stábja ugyanakkor Melbourne-ben elérte Barbara Schettet, aki egy videóbeszélgetés keretén belül adott belsős információkat arról, hogy a riválisok hogyan vélekednek a Djokovic-ügyről.
„Nos, a játékosok úgy gondolkodnak, hogy mindenki számára már hónapokkal ezelőtt egyértelmű volt, hogy két oltás szükségeltetik ahhoz, hogy bejuthass Ausztráliába. Központilag értesítettek és informáltak mindenkit arról, hogy mit kell tennie annak érdekében, hogy Ausztráliába jöhessen. Ez az, amiről Rafa Nadal is beszélt."
Rafa is elmondta, hogy mindenkinek meg kell tennie a maga részét, annak érdekében, hogy játszhasson, és hogy megvédje az egész világot ettől a vírustól, de ez nem csak Rafa Nadal, hanem sok más játékos véleménye is ez, mások is így gondolkodnak. Jelenleg nem sokan gondolkodnak pozitívan Novakkal kapcsolatban.”
Az Australian Open kilencszeres bajnoka jelenleg egy kiutasítottak számára fenntartott a melbourne-i hotelben várakozik, amelyet finoman szólva sem lehet luxusszállónak hívni, ám gyaníthatóan ez most Djokovic legkisebb problémája, miután a hatóságok megtagadták tőle a belépési engedélyt.
Időközben a hotelnél, ahol a világelső tartózkodik, protestálók jelentek meg, akik Djokovic "szabadon engedéséért" tüntetnek.
Novak Djokovicért tüntetnek a hotel előtt, ahol elszállásolták a világelsőt.
„Djokovicnak hétfőig a karanténhotelben kell maradnia, mert addig nem lesz semmilyen döntés a Legfelsőbb Bíróságtól. Mindez azért történt meg, mert nem voltak elégségesek a Novak ügyvédei által benyújtott papírok, így az egész egy kicsit tovább fog tartani, amíg megtudjuk, hogy maradhat-e vagy mennie kell.” – beszélt Schett a legfrissebb hírekről.
„Borzalmas helyzetben van azért. Először is, ő egy sportoló, aki nem tud teniszezni, be van zárva egy kis szobába, ami ugye most nem egy lakosztály, ráadásul a gondolatai bizonyára folyamatosan cikáznak, hiszen nem lehet tudni semmit jelenleg. Az biztos, hogy a végsőkig harcolni fog, hiszen ismerjük, a teniszpályán is ezt teszi. De ez egy hosszú, hosszú három nap lesz Novak Djokovic számára, aztán majd kiderül, mi lesz.”
Az ügyben eljáró bíró, Anthony Kelly annyit közölt, hogy pénteken reggel tart meghallgatást a felek számára, így a világelső még egy éjszakát biztosan Melbourne-ben tölt. Ugyanakkor ebből valószínűleg több éjszaka lesz, helyi sajtóértesülések szerint alighanem csak hétfőn kerül sor a meghallgatásra.
picture

Djokovic nem nyerne népszerűségi versenyt a játékosok körében

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés