Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal már negyeddöntős, kiesett viszont az olimpiai bajnok Zverev az Ausztrál Openen

Takács Márton

Frissítve 23/01/2022 - 11:31 GMT+1

Az Ausztrál Open szombat éjjeli meccsein két kivétellel az esélytelenebbnek tartott teniszezők győztek. Madison Keys a nyolcadik kiemelt Paula Badosa, Jessica Pegula az ötöddiként rangsorolt Maria Sakkari, Denis Shapovalov pedig Alexander Zverev ellen nyert. Barbora Krejčíková és Rafael Nadal hozta a maga meccsét.

Rafael Nadal öröme

Fotó: AFP

Rafael Nadal negyeddöntős, búcsúzott Alexander Zverev, Paula Badosa, Maria Sakkari és Victoria Azarenka is Melbourne-ben.

Madison Keys kénytelen volt otthonról nézni az Australian Opent tavaly, miután a Covid-19-tesztje pozitív lett a Melbourne-be tervezett repülőútja előtt.
Vasárnap a világranglista korábbi 7. helyezettje feledtette a tavalyi esetét, mivel 6:3 6:1-re legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt, az utóbbi hónapokban remek formában teniszező Paula Badosát, és 2018 óta először jutott negyeddöntőbe a Melbourne Parkban.
"Teljesen elképesztő volt. Annyira boldog vagyok, hogy visszatértem. Nagyon szomorú voltam, hogy tavaly kihagytam a tornát" - mondta Keys. "Azt hiszem, elég jól adogattam, és nagyon jól fogadtam, az első labdától kezdve sok ponton előnybe kerültem, és aztán tudtam diktálni a tempót. Tudtam, hogy meg kell ragadnom a lehetőséget, és rá kell mennem, mert ha egy centit is adok neki, el fogja venni."
picture

A korábbi US Open-döntős leütötte a pályáról a bombaformában lévő Badosát

A Roland Garros tavalyi bajnoka, Barbora Krejčíková kiejtette a kétszeres AO-győztes Victoria Azarenkát, és ezzel első Australian Open-negyeddöntőjébe jutott egyesben. A negyedik kiemelt túl erős volt Azarenkénak, a cseh 6:2 6:2-re nyert, a fehérorosz nyakproblémákkal is küzdött.
"Istenem, rendkívül boldog vagyok, hogy ma nyertem. Mindent megtettem, hogy ezt a győzelmet megszerezzem, és nagyon készültem erre az álomra, hogy ilyen pályán játszhassak, és hogy egy bajnok ellen játszhassak. Nehéz szavakat találni. Úgy éreztem, hogy Vika volt a mérkőzés esélyese. Szóval csak élveztem a meccset, és próbáltam a legjobb teniszemet nyújtani, és örültem, hogy ez sikerült." – nyilatkozta a cseh.
Krejčíková kevesebb mint 90 perc alatt aratott sikere azt jelenti, hogy összecsaphat Madison Keysszel.
"Soha nem játszottam még vele. Úgyhogy azt hiszem, ez megint csak nagyon szórakoztató lesz. Remélem, hogy ismét nagy pályán fogok játszani, és remélem, hogy egy igazán jó show-t fogunk csinálni a rajongóknak, és élvezni fogják. Nagyon várom már, mert ez az, amit igazán szeretnék csinálni, és ez az, ahol szeretnék lenni." - mondta.
picture

A Garros-címvédő tükörsima meccsen búcsúztatta a kétszeres melbourne-i bajnokot

Egy másik amerikai is meglepetést okozott az éjjel Keys mellett. Jessica Pegula ugyanis búcsúztatta az ötödik kiemelt Maria Sakkarit a 7:6(0), 6:3-as sikerével. A görög elleni első győzelme a nyolcadik volt, amelyet top 10-es rivális ellen aratott, és mindegyiket a 2021-es, Melbourne Parkban történt áttörése óta könyvelhetett el.
"Határozottan ez volt a legjobb meccs, amit idén játszottam, ezen a tornán biztosan. Örülök, hogy ma is tudtam hozni, és elég jól tartottam a statisztikáimat. Azt hiszem, ez meg is látszott... Sok nagyon kemény meccsem volt. Őszintén szólva nagyon izgatott voltam, hogy ma játszhatok.
Már az elejétől fogva nagy nyomást akartam gyakorolni az adogatására. Azt hiszem, ez nagyon jól sikerült. Ő egy hihetetlenül jó sportoló, és sokkal jobb nálam, szóval tudtam, hogy élnem kell a lehetőséggel, de türelmesnek kellett lennem, és olyan okosan kellett játszanom, ahogy csak tudtam. Szerencsére ez sikerült is."
picture

Újabb papírformaborulás: kiesett a női torna ötödik kiemeltje is

Rafael Nadal egy örökkévalóságnak számító tiebreakkel kezdett és ezzel történelmet írt a 2022-es Australian Open nyolcaddöntőjében. A spanyol 7:6(14), 6:2 6:2 legyőzte Adrian Mannarinót, a 14. negyeddöntőjébe jutott Melbourne-ben, John Newcombe mondhatja még el ezt magáról, náluk többet csak Roger Federer ért el a férfiaknál.
Nadal a pályafutása leghosszabb tiebreakjét játszotta a nyitó szettben, 28 (!) percen át tartott.
picture

Ha van egy szabad fél órád, nézd meg a legőrültebb tie-breaket, amit Nadal valaha játszott!

"Az első szett nagyon, nagyon érzelmes volt" - mondta Nadal a pályán adott interjújában. "Ott bármi megtörténhetett. A végén egy kicsit szerencsém volt. Megvoltak a lehetőségeim, de neki is sok esélye volt. A labdáit nagyon nehéz volt irányítani, nagyon gyorsak és laposak voltak, és nagyon boldog vagyok, hogy túléltem az első szettet.
Mindenki tudja, hogy ez a játék mennyire mentális. Ez egy nehéz meccs volt, és az őrült első szett után, azt hiszem, nagyon fontos volt a brék a második elején. Igaz, hogy egész pályafutásom során volt egy kicsi pechem a sérülésekkel itt, és néha azért voltam szerencsétlen, mert az ellenfelek jobbak voltak nálam.
De általában véve mindig nagyon-nagyon érzelmes meccseket játszottam itt, úgyhogy nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy újra a negyeddöntőben vagyok. Ez sokat jelent nekem."
picture

Nadal félórás tie-breaket élt túl, három szettben pipálta ki a negyeddöntőbe jutást

Az idei AusOpen eddigi legnagyobb meglepetését Denis Shapovalov szállította, aki 6:3, 7:6(5) 6:3-ra legyőzte a harmadik helyen kiemelt német Alexander Zverevet, és ezzel megszerezte első negyeddöntős helyét a Melbourne Parkban.
A 22 éves játékos két óra 21 perc alatt szerezte meg a meglepetés győzelmet, amivel a harmadik kanadai játékosként dicsekedhet azzal, hogy bejutott a legjobb nyolc közé Melbourne-ben. Shapovalovnak ez a második győzelme az ATP Tour legjobb öt között rangsorolt játékosa ellen.
picture

Itt a torna meglepetése: Zverev simán kapott ki a nyolcaddöntőben

"Boldog vagyok, hogy nyertem" - mondta Shapovalov, és megköszönte a lebilincselő közönségnek, hogy vidám hangulatot teremtett. "Mindig jobb három játszmában végezni, talán ez az, amire a legkevésbé számítottam, hogy háromban végzek" - tette hozzá a kanadai, aki az első és a harmadik körös meccsén négy szettig, a 64 között pedig öt játszmáig jutott.
A következő ellenfele pedig Rafael Nadal lesz.
"Mindig megtiszteltetés egy olyan fickó ellen játszani, mint Rafa. Ez egy kemény meccs lesz, határozottan élvezni fogom."
Az Australian Opent az Eurosporton a Porsche Centrum Budapest hozza el Önnek!

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés