Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Djokovic miatt a többség tűnik hülyének” – Tsitsipas élesen bírálta a világelsőt

Németh Dániel

Frissítve 14/01/2022 - 11:21 GMT+1

Stefanos Tsitsipas szerint Novak Djokovic veszélybe sodorja az Ausztrál Opent a különutas viselkedésével. Nemrég a világelső elismerte, hogy téves információkat adtak meg a hatóságoknak a beutazásakor, ezt viszont emberi hibának minősítette.

„Djokovic miatt a többség tűnik hülyének” – Tsitsipas élesen bírálta a világelsőt

A görög teniszező szerint a világelső a saját szabályai játszik, amivel a versenyét is veszélyezteti.


„A saját szabályai szerint játszik” . „Senki más nem gondolta úgy, hogy eljön Ausztráliába oltatlanul, és nem követi a megadott szabályokat. Novak esetében ez másként ment, amihez elég nagy merészség kell. Veszélybe sodorni egy Grand Slamet – nem hinném, hogy ezt sok játékos megtette volna.”
A világelső orvosi mentességért folyamodott, hogy részt vehessen az év első Grand Slam-tornáján, ám hiába kapta meg az engedélyt a szervezőktől, a határon feltartóztatták, és visszavonták a vízumát. Mivel a bíró úgy ítélte meg, hogy az eljárás során nem adtak elég időt Djokovicnak a bizonyítékok begyűjtésére, visszavonta az ítéletet.

Ettől függetlenül a világelső sorsa továbbra is bizonytalan: a kormány még dönthet a kitoloncolása mellett.

Tsitsipas szerint ez az egész ügy azokkal űz gúnyt, akik mindent megtettek a szabályok betartásáért. „Kétféle olvasata van: az egyik, hogy szinte minden játékos beoltatta magát, és ezt meg kellett tenniük annak érdekében, hogy elutazhassanak és játszhassanak Ausztráliában. Betartották ezeket a szabályokat, és mindezt nagyon fegyelmezetten tették.”
Viszont a jelek szerint nem mindenki játszik a Tennis Australia és a kormányok által összeállított szabályok szerint. Van egy nagyon szűk kisebbség, amelyik a saját útját követi. Emiatt a többség tűnik hülyének.
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság január 17-én kezdődik, csütörtökön már a sorsolást is lebonyolították. Felkerült a táblára Djokovic is, aki – amennyiben maradhat az országban – Miomir Kecmanović ellen lép pályára, míg Tsitspas a svéd Mikael Ymerrel kezdi a tornát. A sorsolásról ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés