Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Eurosport szakértői elismerésüket fejezték ki Świąteknek a kiesése utáni őszinteségéért

Takács Márton

Frissítve 23/01/2023 - 15:56 GMT+1

A világelső Iga Świąteket az Eurosport szakértői, Mats Wilander, Laura Robson és Tim Henman méltatták a nyilatkozatában mutatott becsületességéért, miután az Australian Open negyedik fordulójában Elena Rybakina legyőzte őt.

Meglepetés a GS-győztesek rangadóján: a wimbledoni bajnok kiütötte a világelsőt

Mats Wilanderék örültek Iga Świątek őszinte szavainak az Elena Rybakinától elszenvedett veresége után.
Az Eurosport szakértője, Mats Wilander dicsérte Iga Świątek őszinteségét, aki elismerte, hogy érezte a nyomást az Elena Rybakina ellen elveszített mérkőzése alatt.
2021-ben Naomi Osaka nyíltan beszélt mentális egészségügyi problémáiról, és széles körben elismerést kapott az őszinteségéért, amiért ilyen kényes témában nyilatkozott. Wilander reméli, hogy Świątek is pozitív visszhangot kap majd a sajtótájékoztatókon adott egyenes válaszaiért.
"Naomi Osakát megtapsolták, amiért előállt a küzdelmeivel, és négy majort nyert" - mondta Wilander.
"A negyedik Grand Slam után kijött elénk, és elmondta, hogy mentális problémái vannak, és ezt megtapsolták. De sosem tudtuk meg igazán, hogy miért küzd gondokkal, a nyomás miatt vagy valami más okból? Iga bizonyos értelemben ugyanilyen sikereket ért el nagyon fiatalon, ő nyíltan beszél róla."
picture

Świątek korán búcsúzott Melbourne-től

Fotó: AFP

A svéd kitért arra is, hogy milyen jövő állhat a lengyel világelső előtt a sportágban, amelyet tavaly uralt.
"Néha azért játszunk, hogy ne veszítsünk, néha pedig azért, hogy nyerjünk, ez már csak így van. El kell felejtenünk Roger Federert, Rafa Nadalt, Novak Djokovicot, Serena Williamst. Ezek a személyek emberfelettiek.
Iga Świątek még nem tart ott, ahol ők, de szerintem jó úton halad, ez egy egészséges szemlélet, őszinte és tud erről beszélni.”
Amióta Ash Barty tavaly márciusban visszavonult, Świątek a női Touron az a játékos, akit meg kell verni a nagyobb tornagyőzelmekért, és a trófeagyűjteménye a Roland Garroson és a US Openen aratott 2022-es győzelmeinek köszönhetően tovább gyarapodott.
A 21 éves lengyel azt mondta a wimbledoni bajnok elleni vereségét követően, hogy "inkább azt éreztem, hogy nem akarok veszíteni, ahelyett, hogy nyerni akarok".
picture

Meglepetés a GS-győztesek rangadóján: a wimbledoni bajnok kiütötte a világelsőt

Az eurosportos Laura Robson megérti ezt a hozzáállást.
"Ez egy olyan hatalmas dolog, amiről a játékosok beszélnek. Sokszor nem őszinték a sajtótájékoztatókon, mint tudjuk. Az, hogy valaki előjön és elmondja, hogy ezzel a félelemmel a fejében játszott, nagy különbség. Dolgozhat ezen, és remélhetőleg a jövőben nem fogjuk ezt annyit látni tőle."
Tim Henman hozzátette: "Egy pszichológussal utazik, és a valóság az, hogy a folyamatra kell gondolni.
Nyilvánvalóan nagy tornákat akar nyerni, és meg is teszi. De az eredmény a jó pontok és a versenyzés mellékterméke. Ha el tudja érni az ember, hogy az elméjében az ő remek szervájára és tenyeresére gondoljon, és arra, hogy hogyan akar játszani ellene, akkor nem az eredményre fog gondolni az illető.
De ezt könnyebb mondani, mint megtenni, és a tapasztalattal együtt jár, ő pedig még nagyon fiatal, szóval szerintem nagyszerű, hogy tisztában van ezzel, és ezt helyre fogja hozni."
picture

Ausztrál Open: Így zárta le harmadik fordulós meccsét Iga Swiatek

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés