Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tsitsipas továbbra is hengerel, újra Grand Slam-döntőt játszhat!

Eurosport Magyarország

Frissítve 27/01/2023 - 08:31 GMT+1

A harmadik helyen kiemelt Stefanos Tsitsipas négy szettben legyőzte pénteken az orosz Karen Khacanovot az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi tornáján, ezzel pályafutása során először bejutott a döntőbe az év első Grand Slam-tornáján.

Australian Open - Tsitsipas mérkőzéslabda

A 24 éves görög játékost az első játszmában komoly küzdelemre késztette a 18. helyen rangsorolt riválisa, de a rövidítést magabiztosan nyerte Tsitsipas.
A folytatásban a görög teniszező irányított, hozta is a második szettet, a harmadikban viszont 5:5-nél elvesztette az adogatását, s Khachanov újra rövidítésig vitte a küzdelmet, itt azonban ezúttal jobbnak bizonyult ellenfelénél.
A negyedik játszmában Tsitsipas már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és sikerült lezárnia a csaknem három és félórás összecsapást.
Tsitsipas 2019, 2021 és tavaly után negyedszer játszott elődöntőt az Australian Openen, a fináléba most jutott be először. A trófeáért a kilencszeres bajnok szerb Novak Djokovic és az amerikai Tommy Paul mérkőzésének győztesével küzdhet meg vasárnap.
A görög játékos másodszor szerepelhet GS-döntőben, a 2021-es Roland Garros fináléját öt szettben elvesztette Djokoviccsal szemben.
Eredmények, elődöntő:
férfiak:
Tsitsipas (görög, 3.)-Khachanov (orosz, 18.) 7:6 (7-2), 6:4, 6:7 (6-8), 6:3
később:
Djokovic (szerb, 4.)-Paul (amerikai) 9.30
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés