Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Döbbenet, megsérült és búcsúzott a címvédő Rafael Nadal

Péter Babos

Frissítve 18/01/2023 - 14:17 GMT+1

A második szettben csúnya sérülést összeszedő Rafael Nadal három szettben kapott ki Mackenzie McDonaldtól az Australian Openen.

Australian Open: Nadal - McDonald - a mérkőzés legjobb pillanatai

A címvédő Rafael Nadal három szettben szenvedett vereséget a világranglista-65. helyezett Mackenzie McDonald ellen, miután a második szettben csípősérülést szenvedett. A spanyol 6-4, 5-3-as hátrányban volt, amikor megsérült, azonnal ápolást kért, majd a 36 éves klasszis tovább küzdött, de nem volt elég fitt, hogy egyáltalán szettet nyerjen. McDonald Dalibor Svrcina vagy Yoshihito Nishioka ellen játszik a következő körben.
"Ellenfelem jól játszott, én kevésbé, a csípőm pedig megakadályozott a javulásban" - nyilatkozta Nadal. "Nem tudom, pontosan mi a probléma, de korábban is volt már a csípőmmel bajom. Elgondolkodtam azon, hogy a második szettben visszalépek, nem tudtam fonákot ütni vagy futni, de szerettem volna befejezni a mérkőzést. Nem kértem ki a stábom véleményét, elég nagyfiú vagyok már ahhoz, hogy saját magam hozzak döntéseket.
Nem akartam feladni címvédőként, mindent beleadtam a végéig."
picture

Rafael Nadal: "Nem akartam visszalépni címvédőként"

"Igazából nehéz volt mentálisan 100%-os maradni" - mondta McDonald a mérkőzés után. "De sikerült megcsinálnom és nagyon boldog vagyok. Ő egy elképesztő bajnok. Soha nem fogja feladni, teljesen mindegy milyen lehetetlen a szituáció, ezért egy ilyen topjátékos ellen nehéz befejezni egy mérkőzést. Amikor legutóbb a Roland Garroson játszottunk, szétrúgta a s*ggem, a salakon nagyon nehéz ellene, kemény pályán több esélyem van bárki ellen. Szerettem volna játszani ellene itt is, hálás vagyok, hogy ez összejött, nagyon boldog vagyok, hogy nyernem is sikerült."
Marijana Veljovic játékvezetővel is meggyűlt Nadal baja.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
  • McDonald (amerikai)-Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 6:4, 7:5
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés