Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Carlos Alcaraz még mindig sérült - a világelső kihagyja az év első Grand Slam-tornáját

Eurosport Magyarország

Frissítve 06/01/2023 - 22:34 GMT+1

A világelső Carlos Alcaraz nem épült fel a 2023-as szezon kezdetére, így a 19 éves spanyol teniszező kénytelen kihagyni az Ausztrál Nyílt teniszbajnokságot.

ATP döntő: Alcaraz szezon áttekintés

Carlos Alcaraz tavaly minden idők legfiatalabb világelsője lett, miután megnyerte a 2022-es szezon utolsó Grand Slam-tornáját, a US Opent. Az év hátralévő része azonban nem alakult jól számára, hiszen a párizsi ATP 1000-es verseny negyeddöntőjében hasfalizom-szakadás miatt kellett feladnia a küzdelmeket. Emiatt a torinói ATP Finals-en sem vehetett részt, és sajnos úgy tűnik, azóta újabb sérülés hátráltatja a fiatal spanyolt.
"Amikor a felkészülési szezon egyik legjobb pillanatában voltam, egy véletlen és kényszerű mozdulat során edzés közben megsérültem, ezúttal a jobb lábam lovaglóizma. Nagyon keményen dolgoztam, hogy a legjobb formában érkezzek Ausztráliába. Sajnos azonban nem tudok részt venni sem a Care A2+ Kooyong versenyen, sem az Australian Openen. Ez egy nehéz pillanat, de optimistának kell lennem, talpra kell állnom és előre kell néznem. Találkozunk 2024-ben" - üzente Ausztráliának Alcaraz a közösségi oldalain.
A Grand Slam-bajnok teniszező január 7-én utazott volna el Ausztráliába, ám a repülőútra már nem került sor. Alcaraz utolsó tétmérkőzését november 4-én játszotta a párizsi Bercyben, ahol a Holger Rune elleni negyeddöntő második szettjének rövidítésében adta fel meccsét, mint később kiderült, súlyos hasfal-sérülés miatt.
Forrás: Marca
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés