Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Ez a különengedély beteges és álszent dolog. Djokovic indulása sértés minden ausztrálnak, aki megjárta a poklot"

MTI

Frissítve 05/01/2022 - 12:39 GMT+1

Az ausztrál és a nemzetközi sajtó is megdöbbenéssel fogadta, hogy a világelső Novak Djokovic különengedéllyel elindulhat a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen.

Scott Morrison parla sul caso-Djokovic

Fotó: Eurosport

Ausztrália:


The Age:
"Djokovic jobban teszi, ha a meccsek végén kihagyja a szokásos +szívből jövő ünneplést+ a Rod Laver Arénában. Alighanem tudja, hogy az ország egyik legkevésbé szívesen látott vendége azóta, hogy Katie Hopkins brit kommentátort tavaly kiutasították az országból, mivel azzal viccelődött, hogy megszegi a karanténszabályokat. Az a város, amely túlélt hat lezárást és ahol csak két oltással lehet nyilvános helyen megjelenni, nem fogja jó szemmel nézni, hogy a korábbi oltásszkeptikus teniszsztár besétál a repülőtér VIP-folyosóján."
The West Australian:
"A Djokerből Joker lett, aki szégyentelenül magára öltötte a gonosz szerepét, mielőtt megpróbálja 21. Grand Slam-címével felforgatni teniszvilágot."
The Canberra Times:
"Emelje fel a kezét, akit valóban meglepett Djokovic különengedélye. Szörnyű és dühítő ez a hír, mintha mindannyian kaptunk volna egy hatalmas pofont. Szomorú fejlemény az itteni emberek számára, akik akkor sem utazhattak másik államba vagy külföldre, amikor szeretteik haldokoltak, vagy elszakadtak a gyermekeiktől, esetleg egy barát vagy hozzátartozó temetésére szerettek volna eljutni. Sajnos mások a szabályok, amikor egy sztársportolóról van szó, aki ráadásul semmi tiszteletet nem mutat egy vírussal szemben, amely csaknem 300 millió embert fertőzött már meg."
The Herald Sun:
"Ez a különengedély beteges és álszent dolog. Djokovic indulása sértés minden ausztrálnak, aki megjárta a poklot a Covid miatt."

Anglia:

Daily Mail:
"Miután Ausztrália kérlelhetetlen szigorral sanyargatta a lakosságát a koronavírus elleni harcban, NO-VAX Djokovic megnyitott egy mozgalmat, amely úgy tűnik, hogy az ellenfélnek dolgozik. Szégyellhetik magukat a szervezők."
The Telegraph:
"Ez a különengedély azt bizonyítja, hogy az ausztráliai kőkemény pandémiás szabályozás nem érvényes a gazdagokra és híresekre."

Svájc:

Aargauer Zeitung:
"Ez a kivételezés hallatlan arcátlanság és egyben Djokovic önteltségének a csúcspontja."
Tagesanzeiger:
"Djokovic könnyedén elébe mehetett volna a vitás helyzetnek. Azzal, hogy nem hajlandó magát beoltatni, jelentősen megnehezítette a sport számára a pandémiás időszakot. A szerb olyan harcossá vált, aki annál erősebb, minél nagyobb az ellenállás, és azon dolgozik, hogy az utolsó teniszrekordokat is a magáénak mondhassa. Persze ettől még nem mindenkinek tetszik, hogy mindezt Niccolo Machiavelli olasz filozófus mottójával teszi, mely szerint a cél szentesíti az eszközt."

Spanyolország:

Marca:
"A gazdasági és sportérdekek - hogy a világelső ott legyen Ausztráliában - végül megelőzték a szigorú egészségügyi előírásokat, amelyek mindenkire vonatkoznak az országban."
El Mundo:
"Victoria állam hatóságai többnyire húzódoznak attól, hogy kivételt tegyenek, de Djokovicnak megadták az engedélyt. Mindezt egy olyan fertőzési hullám közepén, amely óriási terhet ró a melbourne-i kórházakra."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés