Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egyik legnagyobb riválisa Djokovic mellé állt vakcinaügyben

Németh Dániel

Publikálva 23/10/2021 - 11:58 GMT+2

Legalábbis abban a részében, nyilvánosságra kell-e hozniuk a játékosoknak, megkapták-e a védőoltást.

Daniil Medvedev - fotó: Frederic J. Brown

Fotó: AFP

Daniil Medvedev sem szeretné elmondani, kapott-e oltást a koronavírus ellen, bár azt elismerte, Ausztráliában amúgy is minden kiderül.


A szigorú ausztrál törvények miatt folyamatosan napirenden van a teniszezők oltottságának kérdése, hiszen minden jel arra utal, hogy csak a teljes védettséggel rendelkezők léphetnek be az országba. Attól nem kell tartani, hogy emiatt veszélybe kerülhet az Ausztrál Open, a férfiaknál 65%, a nőknél 60%-os a mezőny átoltottsága, és a következő hetekben az arány vélhetően javulni fog, az viszont nem zárható ki, hogy egy-két sztár inkább kihagyja a tornát.
Köztük Novak Djokovic, aki a múltban többször hangot adott oltásszkeptikus nézeteinek, ennek megfelelően azt sem támogatta, hogy az ATP/WTA vagy a Grand Slam-tornák kötelezővé tegyék a sportolóknak a védőoltást. Bár van olyan ausztrál politikus, aki túl szigorúnak tartja a tervezetet, és azokat is beengedné az országba, akik átestek korábban a fertőzésen, jelenleg az tűnik valószínűbbnek, hogy aki nem veszi fel az oltást, az vízumot sem kap.
Érthető módon a témával kiemelten foglalkozik a sajtó, és mostanság sokszor kell a teniszezőknek is az oltottságukról nyilatkozniuk. Ez utóbbi a világelső szerint nincs rendjén. „Nem csak a sportban, de a társadalomban is megfigyelhető a megosztottság az oltottak és a nem oltottak között. Ami eléggé ijesztő. Borzalmasnak tartom, hogy ha azért diszkriminálnak embereket, mert meghoznak egy döntést, mondjuk azzal kapcsolatban, akarnak-e oltást.”
Csalódott vagyok, hogy a társadalom és a média minden emberre nyomást helyez. Túl sok a kétértelmű vagy téves információ, és minden sokat változik.
picture

Novak Djokovic és Daniil Medvedev

Fotó: Getty Images

Daniil Medvedev nemrég azt mondta, Djokovichoz hasonlóan ő sem szeretné nyilvánosságra hozni, megkapta-e a védőoltást vagy sem. „Tetszett, amit Novak mondott a témában. Úgy fogalmazott, hogy ez személyes ügy, amiről nem szeretne nyilvánosan beszélni. Én is úgy döntöttem, hogy az egészségügyi dolgokat megtartom magamnak” – mondta a világranglista második helyén álló orosz, aki ezzel együtt egyértelműen utalt arra, mik a tervei.
Ausztráliában mindenki látni fogja, kiket oltottak be és kiket nem. Természetesen mondhatják azt is a játékosok, hogy sérültek, de ez igazából csak játék a szavakkal. Játszani akarok Ausztráliában, én csak ennyit mondok.
Medvedevet természetesen arról is kérdezték az orosz újságírók, hogy mit vár a következő szezontól. „Az a célom, hogy több Grand Slamet nyerjek, világelső legyek, és még sok évig a csúcson legyek. Ezért edzek, és még nagyobb elszántsággal folytatom a munkát. Ugyanakkor az a fő cél, hogy fejlődjek, és elvárásaim legyenek magammal szemben. Lehetetlenség mindent megnyerni, senki sem képes sorozatban 60 meccset behúzni, de ha jól megy a játék, a győzelmek is jönni fognak.”
Sok panasz nem érheti az orosz 2021-es teljesítményét, ugyanis már 50 megnyert mérkőzésnél és négy tornagyőzelemnél jár – köztük a US Opennel, amely pályafutása első Grand Slam-győzelme is egyben. A következő hetekben szintén szükség lesz a jó formára, hiszen a párizsi 1000-esen és a világbajnokságon is ő a címvédő, és ahhoz, hogy a következő idény elején reális esélye legyen a világelsőség megszerzésére, ezeknek a pontoknak a többségét meg kellene védenie.
„Mint minden más az életben, az ő dominanciájuk is véget fog érni egyszer” – mondta a Nagy Hármasról. „Roger és Rafa korán befejezték a szezont a sérüléseik miatt, a US Opent is kihagyták, és ezek a tények. Ugyanakkor a legutóbbi 20 Grand Slamből 17-et vagy 18-at ez a három ember nyert meg. Ők hárman a tenisztörténelem legjobbjai. Az a tény, hogy idősödnek, megkönnyíti a feladatunkat, ilyen értelemben véve szerencsések vagyunk.”
Forrás: Ubitennis

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés