Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fordult a kocka: ezúttal Kyrgiost fenyegették veréssel

Szabó Bence

Frissítve 24/01/2022 - 11:16 GMT+1

Forrt a hangulat a hazaiak kedvenc párosának pénteki mérkőzésén, az esélyesebb ellenfél nehezen viselte a vereséget, ennek pedig öltözőfolyosói balhé lett a vége. Nick Kyrgios nem érti, miért volt ekkora felhajtás, társa, Thanasi Kokkinakis pedig az UFC-ben érezte magát.

Australian Open : Nice shot by Kyrgios against Medvedev

Fotó: Eurosport

Általában Kyrgiostól szoktuk meg az ilyen keménykedést, de a balkáni ellenfelekben emberére akadt.


Nick Kyrgios a teniszpályák keménylegénye. Ha beszólásokról, kötekedésről, egyáltalán bármilyen balhéról van szó, az ausztrál játékos ritkán van messze, és általában ő a kezdeményező. Most viszont emberére akadt.
Az egyéni versenyből már kieső Kyrgios még pénteken játszott páros mérkőzést partnere és barátja, Thanasi Kokkinakis oldalán, ellenfeleik pedig az első kiemelt duó, a horvát Nikola Mektic és Mate Pavic voltak. Kyrgiosék meglepetésre kiejtették az esélyesebb párost, a meccs viszont nem ettől lett igazán érdekes.
A találkozó feszültsége akkor vált nyílt konfliktussá, amikor Kyrgios egy labdamenet közben eltalálta az egyik horvátot. Ilyen azért előfordul, az viszont jóval ritkább, hogy az ebből jövő feszültséget az öltözőfolyosóra is magukkal vigyék a felek. Márpedig itt ez történt, és még meglepőbb, hogy még csak nem is Kyrgios volt a kezdeményező.
picture

Nick Kyrgios and Thanasi Kokkinakis shake hands with Nikola Mektic and Mate Pavic after winning their second round doubles match

Fotó: Getty Images

Az ausztrál játékost a horvátok erőnléti edzője találta meg a meccs után, Kyrgios állítása szerint pedig annyira ki volt akadva, hogy verekedéssel is fenyegette. Az összeszólalkozást egy kamera is rögzítette.
“Csak mondom, hogy a tegnapi páros meccsen történt balhé után az ellenfeleim edzője megfenyegetett, hogy bunyózunk az edzőteremben. A tenisz egy annyira puha sport, mindezt azért, mert eltaláltam őket labdával a meccs közben.” - írta az esetről Kyrgios Twitteren, bejelölve a bejegyzésben Kokkinakist is.
Erre társa is reagált, talán kicsit eltúlozva a konfliktus keménységét.
Őrület volt! Ezek azt hitték, ez az UFC.
- írta.
A balhéról aztán az Ausztrál Teniszszövetség főnökét, Craig Tileyt is megkérdezték, aki igyekezett tompítani az élét, mondván, ilyenek azért megesnek.
“Nagy szenvedély és energia volt a stadionban, szerintem ezt vitték tovább a pályán kívülre is. Beszéltem Nickkel és a csapattal, az ilyesmi nem ritka. Nem ritka, ha ilyen helyzet van, legyőzik az esélyesebbeket, pedig győzelemre számítottak, a lelátón pedig nagy a hangulat.”
Tényleges bunyó mindenestre nem lett az esetből, pedig Kyrgiostól ez sem lett volna egészen meglepő. Az ausztrál duó egyébként azóta egy újabb győztes meccsen is túl van, kedden pedig már a negyeddöntőben játszanak. A hatodik kiemelt páros ellen adott egy újabb forró párharc a hazai közönség előtt.
Forrás: Talksport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés